Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi eleştirisi

Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi eleştirisi

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne eleştiride bulunarak “Bu milletin değerlerine yaslanamadığı için hedeflerine tam manasıyla ulaşamamıştır” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Programı’nda konuştu.

“Boğaziçi, ülkemizin en prestijli yüksek öğretim kurumlarından biridir. Bu milletin değerlerine yaslanamadığı için hedeflerine tam manasıyla ulaşamamıştır” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

Üniversitemizin temeli yabancı bir eğitim kurumuna dayanıyor olması bu zemine oturtulmasına asla mani değildir. Çok seslilik ile kendi ülkesine yabancılık arasındaki çizgiyi doğru bilmeden de bunu yaşatamayız. Asıl mesele fiziken nerede olduğunuzdan ziyade zihin olarak nerede durduğunuz meselesidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı ülkelerindeki üniversiteler, soruyorum, çok sesli değil mi? Peki bunlardan hangisinin sürekli kendi devletine, kendi halkının değerlerine karşı faaliyet yürüttüğünü duydunuz, gördünüz. Böyle bir şey var mı?” diye tepki gösterdi.

Erdoğan konuşmasında, üniversitelere “terörün yerleştiğini” de iddia etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mücadelenin olduğu her toprak parçasına ayak basmış bir Süfrajet: Sylvia Pankhurst
Sonraki Haber
HDP Meclis Grubu’ndan Demirtaş açıklaması