Ana SayfaGüncelErdoğan’ın tehdidiyle eş zamanlı başladı: Türkiye’den Afrin’e top atışları

Erdoğan’ın tehdidiyle eş zamanlı başladı: Türkiye’den Afrin’e top atışları

HABER MERKEZİ – Elazığ’da ABD’yi eleştirerek “Başımızın çaresine bakarız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’e operasyon mesajı vermesi ile eş zamanlı olarak TSK, Afrin’e top atışları başlattı.

Türkiye’nin, Kuzey Suriye’deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) denetimindeki Afrin’e top atışı başlattığı bildirildi.

Top atışlarının, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin Elazığ kongresinde Afrin’e operasyon mesajı ile eş zamanlı başlaması dikkat çekti.

Türkiye’deki ajanslar, Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Oğulpınar sınır karakolu mevkiinden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca öğleden sonra Afrin’e aralıklarla top atışları yapıldığını duyurdu.

YPG karşılık verdi

Suriye’deki yerel kaynaklar da Afrin’in Şerava ilçesine bağlı İska köyü ve Cindires bölgesinin Celeme köyü çevresine top saldırısı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bölgeden yayın yapan Hawar Haber Ajansı, top atışlarının Türkiye ile hareket eden Heyet Tehrir El Şam isimli cihatçı gruplar tarafından gerçekleştirildiğini, havan toplarının tarım arazileri ve köylerdeki tepelere isabet ettiğini, YPG’lilerin de saldırılara karşılık verdiğini kaydetti.

Erdoğan ne dedi?

Bugün partisinin Elazığ İl Kongresi’nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha Afrin’e operasyon mesajları verdi:

“Fırat Kalkanı harekatı ile terör koridorunu bıçakla keser gibi kesip attık. İdlib operasyonu ile bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin’de teröristler teslim olmazsa orayı başlarını yıkacağız. Münbiç’te bize verilen sözler yerine getirilmezse kendi göbeğimizi keseceğiz. Bir haftaya kalmaz ne yapacağımızı görecekler.”

ABD’ye tepki gösteren Erdoğan, “Biz kendi başımızın çaresine bakarız” mesajı da verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yine Afrin'e operasyon mesajları veren Erdoğan'dan müttefiklerine: Kendi göbeğimizi keseceğiz
Sonraki Haber
Tutuklu gazeteci Nedim Türfent'ten mektup var