Ana SayfaDünyaFransa’dan Afrin operasyonunu sonlandırın çağrısı

Fransa’dan Afrin operasyonunu sonlandırın çağrısı

HABER MERKEZİ – Fransa’dan yapılan açıklamada, Türkiye’ye Afrin operasyonunun sonlandırılması için çağrı yapılırken, BMGK’nin acil toplantıya çağrıldığı duyuruldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Afrin’e operasyonun fiilen başladığını” söylemesinin ardından dün akşam (20 Ocak) saatlerinde kente yönelik hava saldırısı ile başlatılan ve ‘Zeytin Dalı Harekatı’ adı verilen operasyona Fransa’dan tepki geldi.

Fransa, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda biri çocuk olmak üzere 7 sivil ile 3 YPG-YPJ’li yaşamını yitirdiği Afrin operasyonunun sonlandırılması için çağrıda bulundu.

Gazetecilere konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdıklarını da sözlerine ekledi.

Le Drian ayrıca BM Güvenlik Konseyi toplantısında Suriye’deki harekatın “insani durum üzerinde yaratacağı” risklerin değerlendirileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı, Afrin operasyonunun yaratacağı riskleri “çok ciddi” olarak nitelendirdi.

Çavuşoğlu’ndan yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’dan gelen açıklamalara tepki gösterdi.

Mevkidaşı Le Drian’le görüştüğünü ve toplantının Suriye hakkında genel bir çağrı olduğu bilgisini aldığını söyleyen Çavuşoğlu, Afrin’e saldırıları BMGK’ye götüren ülkelerin “müttefik olarak değil teröre destek veren ülkeler” olarak değerlendirileceğini söyledi.

CENTCOM’dan çağrı gelmişti

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel de sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin harekatının, IŞİD’e karşı mücadele çabalarını dağıtabileceğini belirterek hızlı bir çözüm ve düşmanlıklara son verme çağrısında bulunmuştu.


Afrin saldırısı | 1. GÜN


Afrin saldırısı | 2. GÜN



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Venezuela’da gıda kıtlığı: ‘Ya yağmalarız ya da açlıktan ölürüz’
Sonraki Haber
Erdoğan HDP'yi tehdit etti, CHP'ye seslendi: Yok kan dökülmesin falan filan; gazi de olur kan da