Ana SayfaGüncelFransa’nın talebi kabul edildi: BM Güvenlik Konseyi Afrin için toplanıyor

Fransa’nın talebi kabul edildi: BM Güvenlik Konseyi Afrin için toplanıyor

HABER MERKEZİ – Fransa’nın, Türkiye’nin Afrin’e saldırısı üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne acil toplantı çağrısı karşılık buldu. Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, BMGK’nin Suriye gündemiyle toplanacağını duyurdu.

Türkiye’nin Afrin’e saldırısı ikinci günü geride bırakırken Fransa, Türkiye’yi operasyonu sonlandırmaya çağırıp Birleşmiş Millerler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) acil toplantı çağrısı yapacağını duyurmuştu.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian BMGK çağrısıyla ilgili akşam saatlerinde bir açıklama yaptı.

Açıklamayı Twitter hesabı üzerinden yapan Fransa Dışişleri Bakanı, BMGK’nin bugün (22 Ocak) Suriye gündemiyle toplanacağını duyurdu.

Bakan Le Drian mesajında, “Fransa özellikle insani yardım sağlanmasının aciliyetini vurgulayacak” dedi.

Ne olmuştu?

Türkiye’nin Afrin’e saldırısına tepki gösteren Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, “tarafların çatışmaya bir son vermeleri” çağrısı yapmış ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdıklarını söylemişti.

Le Drian BMGK toplantısında Suriye’deki harekatın “insani durum üzerinde yaratacağı” risklerin değerlendirileceğini söylemiş ve bu riskleri “çok ciddi” olarak nitelendirmişti.

Fransa’nın tepkisine yanıt ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan gelmişti.

Mevkidaşı Le Drian’le görüştüğünü ve toplantının Suriye hakkında genel bir çağrı olduğu bilgisini aldığını söyleyen Çavuşoğlu, Afrin’e saldırıları BMGK’ye götüren ülkelerin “müttefik olarak değil teröre destek veren ülkeler olarak” değerlendirileceğini söylemişti.


Fransız parlamenter Mélenchon’dan Afrin tepkisi: Sosyalist Kürtlere saldırılıyor, medyatikler suskun