Ana SayfaGüncel‘Gazeteciler tutuksuz yargılanmalı’ diyen Gül’den OHAL yorumu

‘Gazeteciler tutuksuz yargılanmalı’ diyen Gül’den OHAL yorumu

HABER MERKEZİ – Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP’den kendisine yönelik tepkilere ilişkin “Polemiğe girmek istemiyorum” derken, AYM’nin kararına dair ise “Gazeteciler tutuksuz yargılanmalı” yorumunda bulundu. Gül, OHAL için de ‘son defa Meclis’e sevk edildiği kanaatindeyim’ ifadelerini kullandı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin gündeme dair sorularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklu gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın bireysel başvurusunda ‘hak ihlali’ diyerek tahliyelerine karar vermesini değerlendiren Gül, “Gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının adalet ve Türkiye’nin imajı açısından doğru olduğunu her zaman söyledim” dedi.


Hükümetten AYM’nin ‘hak ihlali’ kararına tepki: Yasal sınır aşıldı


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isim vermeden eleştirdiği Gül, bu konuya ilişkin gelen soruya ise “Arkadaşlarla polemiğe girmek istemiyorum” diye yanıt verdi.

Olağanüstü Hal’in (OHAL) altıncı kez uzatılacak olmasına da değinen Abdullah Gül, şöyle konuştu:

OHAL’in son defa Meclis’e sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır. Tekrar reformcu bir Türkiye olduğunu göstermesi, ekonomi, dış ilişkiler itibariyle çok doğru olacağına inanıyorum. Çok olağanüstü bir dönem yaşadı Türkiye, kontrol altına almak için gerekliydi ama artık her şeyin normalleştirilmesi Türkiye için çok büyük iyilik olur.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'den OHAL'i kaldırın çağrısı: 'Kaldırılmazsa toplumsal muhalefeti başlatacağız'
Sonraki Haber
Muharrem Taş'ın ölümüne ilişkin savcılık 4 yıl sonra karar verdi: 'Kovuşturmaya yer yok'