Ana SayfaGüncelGerekçe ‘sakıncalı’: HDP’nin düzenleyeceği ‘tek tip’ paneline yasak

Gerekçe ‘sakıncalı’: HDP’nin düzenleyeceği ‘tek tip’ paneline yasak

HABER MERKEZİ – Van Valiliği HDP’nin düzenlemek istediği ‘Tek tip’e ilişkin paneli ‘sakıncalı’ diyerek engelledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü’nün yarın (14 Ocak) ‘Tek tip kıyafet’e ilişkin düzenlemek istediği panel, Van Valiliği tarafından engellendi.

Valiliğin paneli yasaklama gerekçesi ise ‘İçeriğini sakıncalı’ bulması.

Konuya ilişkin Fırat Haber Ajansı’na açıklama yapan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, KHK ile cezaevindeki tutuklara getirilen ‘tek tip’ giyme zorunluluğunu hatırlatarak şunları söyledi:

HDP olarak bizde bu uygulamanın hayata geçirilmesi durumunda yaşanacak sorunları dile getirdik ve bunun kabul edilemeyeceğini söyledik. Ancak hükümet ısrarla buna ilişkin yönetmelik hazırlıklarını sürdürüyor. Biz de HDP olarak bu kıyafet uygulamasının hukuki, siyasi, toplumsal neden ve sonuçlarının neler olacağına ilişkin yarın Van TSO’da bir panel gerçekleştirmek istedik. Ancak OHAL rejimi ile yönetilen ülkemizde Valilik etkinliğimizi yasakladı.

‘Tek tip tüm Türkiye’ye giydirilmek isteniyor’

Bu kıyafet uygulamasının yalnızca tutuklulara değil tüm Türkiye’ye giydirilmek istendiğine vurgu yapan Dede, “Anayasada belirtildiği üzere siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bunu engellemek demokrasiye vurulmuş bir darbedir” dedi.

Bu faaliyetlerin kendilerini engelleyemeyeceğini dile getiren Dede, “Yarın saat 12.00’da‬ Edremit’te il binamızda halkımızla bir araya geleceğiz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Haydarpaşa Garı'nda Nazım Hikmet anması
Sonraki Haber
#MeToo ile ortaya çıktı: Çin'de öğrenciyi taciz eden profesör işten çıkarıldı