Ana SayfaDünyaGerekçe ‘takdir etmemeleri’: Trump’tan Filistinlilere yardımı kesme tehdidi

Gerekçe ‘takdir etmemeleri’: Trump’tan Filistinlilere yardımı kesme tehdidi

HABER MERKEZİ – Filistinlilerden takdir veya saygı görmediklerini ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Filistinlilere yönelik yardımını durdurabileceğini belirtti.

Yeni yıl mesajlarında Pakistan ve İran’ı hedef alan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Donald Trump, bu sefer de Kudüs’ü İsrail’in resmi başkenti olarak tanıma kararının ardından sokaklarında gösterilerin yapılmaya başlandığı Filistin’e ilişkin açıklamalarda bulundu.

Twitter’dan yaptığı açıklamada “Sadece Pakistan değil, başka birçok ülke ve başkaları için de boşuna milyarlarca dolar ödüyoruz. Örneğin, Filistinlilere yılda yüz milyonlarca dolar ödüyoruz ve takdir veya saygı görmüyoruz. İsrail’le, zamanı çoktan gelmiş geçmiş barış anlaşmasını müzakere etmek bile istemiyorlar” diyen Trump, bu yardımların kesilebileceği sinyalini şu sözlerle verdi:

Müzakerenin en zor kısmı olan Kudüs’ü tartışma dışı bıraktık. İsrail bundan dolayı çok daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak. Filistinliler artık barışı görüşmek istemezken, neden onlara gelecekteki bu devasa ödemeleri yapalım?

Trump ayrıca Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının, yeni barış görüşmelerinin gündeminden çıkarıldığını söyledi.

Filistinli yetkililer de ABD’nin aldığı Kudüs kararının ardından artık tarafsız bir arabulucu olamayacağını söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
1915’ten BUGÜNE | Opera sanatçısı Maria Guleghina'nın çığlıklarından doğan sesinin hikayesi
Sonraki Haber
Foti Benlisoy: Kitleler kukla değil, İran'da gösterilerdeki yoksul karakter çok önemli