Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça 11 ay sonra açlık grevini sonlandırdı: ‘Direnişimiz kesinlikle zaferle sonuçlanmıştır’

Gülmen ve Özakça 11 ay sonra açlık grevini sonlandırdı: ‘Direnişimiz kesinlikle zaferle sonuçlanmıştır’

HABER MERKEZİ – 324 gündür işe iade talebi ile açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, açlık grevi eylemini sonlandırdı. OHAL Komisyonu’nun “ret” kararının kendilerine ulaşması sonrası açıklama yapan Gülmen ve Özakça, “Direnişimiz kesinlikle zaferle sonuçlanmıştır, biz neler başarabileceğimizi gösterdik” derken, “Direnişe devam” mesajı verdi.

Olağanüstü Hal (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, işe iade talebiyle başlattıkları açlık grevlerini 324’üncü günde sonlandırdıklarını duyurdular.

Eğitimcilerin kararı, OHAL İnceleme Komisyonu’nun işe iade başvurularını reddetmesi sonrası geldi.

Komisyon tarafından talepleri reddedilen Gülmen ve Özakça, yaptıkları basın açıklamasında OHAL Komisyonu kararını yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Gülmen: Faşizme karşı nasıl birleşilir, direnişimiz bunu gösterdi

“Direnişimizi çok seviyoruz” diyen Gülmen, şöyle devam etti:

“Küçücük bir direnişten bir kişinin elinde dövizle çıkıp saniyeler içinde gözaltına alındığı bir direnişten milyonlarca insanın haberini olduğu kocaman bir direnişe dönüştürdük. Bebeğimizdi bizim, biz onu aldık büyüttük bugün kocaman bir direnişimiz var ve biz direnişimizi çok seviyoruz. Direnişimiz bize özgürlüğümüzü verdi. Zulüm varsa direniş haktır. OHAL’in karanlığını yardığı için direnişimizi çok seviyoruz. Faşizme karşı nasıl birleşilir, direnişimiz bunu gösterdi. Bu yüzden de çok seviyoruz.

“AKP bize saldırabileceği tüm araçları kullandı, İçişleri Bakanlığının özel çalışmalarıyla bize saldırdılar. Terörist olduğumuz söylendi, dava devam ederken davayı etkileyecek açıklamalar yapıldı. Bu saldırıların hepsinden güçle çıktık ve yenilmedik. Her saldırı karşısında direnişimize ve açlığımıza tutunuyoruz. Bu yüzden de başarıyoruz. Yüksel direnişi hepimizin direnişidir. Kocaman bir “biz” var burada. Bu yüzden direnişimizi çok seviyoruz.”

Özakça: Bu direniş kazanmış bir direniştir

Semih Özakça ise “Biz haklıydık ve kazandık” diyerek şöyle devam etti:

“İnsanlar artık ‘biz haksızlığa uğradık’ diye ses çıkarabiliyor. İşte bu direnişin getirisi ve gücüdür. Direnişimiz kesinlikle zaferle sonuçlanmıştır, biz neler başarabileceğimizi gösterdik. Hiçbir şey yapılamaz denilen OHAL karanlığında direndik. Bu direniş iktidarın ne kadar pervazsız acımasız olduğunu deşifre etmiştir. Direnişten kaçan kurumları de deşifre ettik. Kaçıp saklanacağımız hiçbir yer yok işte bunu gösterdik. Kişiliklerimizi ezdirmediğimiz için bu kadar zulüm gördük ve hapse atıldık.

“Terörist olduğumuza inandırmak için kitapçık yayınladılar. Bu tarihte ilk kez olan bir şeydi. Ama ailemizi parçalayamadılar, biz bir bütünüz ve hep beraber direndik. İstedikleri şeyi yapamadılar. Zulüm bizi birbirimize bağladı. Bu direniş kazanmış bir direniştir.”


Direniş takvimi

Semih Özakça
Nuriye Gülmen

Gülmen, işe iade talebiyle 9 Kasım 2016’da Ankara’daki Yüksel Caddesi’nde eyleme başlamış ardından Özakça da bu eyleme dahil olmuştu.

İki eğitimci defalarca gözaltına alındıktan sonra 9 Mart 2017’de açlık grevine başlayacaklarını duyurmuş, açıklama sonrası gözaltına alınan ikili, karakoldayken açlık grevine başlamıştı.

Yüksel Caddesi’nde eylemlerini sürdüren eğitimciler, açlık grevinin 76’ncı gününde ev baskınıyla gözaltına alınıp 23 Mayıs 2017’de tutuklanmış, tutuldukları cezaevlerinde de, tahliyeleri sonrasında da açlık grevlerini devam ettirmişlerdi.


Haber içi kolajlar: Diken

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın direnişlerinin takvimine aşağıdaki haberimizden bakabilirsiniz:

Açlık grevi ve öncesi: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın direnişi




Önceki Haber
Türkiye’nin Facebook, Twitter ve Youtube'dan 'Afrin’ talebi: Operasyon karşıtı içerikler kaldırılsın
Sonraki Haber
İsviçre’nin iltica talebini reddettiği gazeteci Emeç: Türkiye’ye iade edilme tehlikem var