Ana SayfaGüncelHasan Ferit Gedik’in katil zanlılarından Erdoğan’a mektup: ‘Afrin’de savaşmaya hazırız’

Hasan Ferit Gedik’in katil zanlılarından Erdoğan’a mektup: ‘Afrin’de savaşmaya hazırız’

HABER MERKEZİ – Hasan Ferit Gedik’i öldürmek ve başka pek çok suçtan açılan ‘çete davası’nda yargılanan 15 sanık Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazdı. Gedik’in katil zanlıları mektupta, “Cezaevinde emirlerinizi bekleyen, Afrin’de savaşmaya hazır neferleriz” ifadelerini kullandı.

29 Eylül 2013’te İstanbul Gülsuyu’nda uyuşturucuya karşı yürüyüşte, protestocuların üzerine ateş açılması sonucu 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik vurularak hayatını kaybetmişti.

Gedik’in öldürülmesiyle ilgili dava hala sürüyor ama neredeyse her duruşmada bir suç örgütü üyesi sanık tahliye ediliyor.

Gedik’in öldürülmesi de dahil birçok suçtan yargılanan, organize suç örgütü kurup yönetmekle suçlanan tutuklu 15 sanık AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.

Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre Maltepe Cezaevi’nde, E-9 koğuşunda bulunan 15 sanığın imzasının bulunduğu mektup Arapça “Bismillahirrahmanirrahim” ile başlıyor.

Afrin’de savaşmaya hazır olduklarını belirten sanıklar Erdoğan’a ‘Mübarek dinimizin kutlu mücadelesini veren’ diyerek hitap ediyor.

‘Sefer bizim, zafer Allah’ındır’ ifadeleri

Erdoğan’ın emrini beklediklerini yazan sanıklar ayrıca “Gülsuyu davasında 40’a yakın DHKP-C, PKK, MLKP, KCK militanını yaralamaktan yargılandıklarını”belirterek yaraladıkları kişilerden ‘hain’ diye bahsediyor.

“Sefer bizim, zafer Allah’ındır” yazılı mektuptaki ilk imza sanık Mert Kazan’ın Hasan Ferit Gedik’i vurduğunu söylediği Şahin Eren’e ait.

Mektupta imzası bulunan diğer sanıklar da şöyle: Erdi Deniz, H. Soner Mermertaş, Barış Şahin, Turan Köse, Serdar Yeşilkaya, Salih Erdem, Emre Kağan, Sefer Demirci, Mustafa Batı, Ozan Arlı, Engin Çabuk, Feyyaz Kovan, A. Samet Cane, Özgün Onay.

Avukat Çakır: ‘Tahliye cezasızlık talebi’

Gedik ailesinin avukatlarından Ezgi Çakır, karar duruşmasının 14 Şubat’ta görüleceğinin altını çizdi ve mektubu, “tahliye ve cezasızlık talebi” olarak değerlendirdi.

Sanıklardan Erdoğan’a: Emrinizi bekliyoruz

Mektubun tamamı ise şöyle:

“TC Cumhurbaşkanlığına,

“Mübarek dinimizin kutlu mücadelesini veren Sayın Cumhurreisimiz,

“Bizler Maltepe 1 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevinde yatmakta olan Gülsuyu olayları davasında 40’a yakın DHKP-C, PKK, MLKP, KCK militanını yargılamaktan yargılanan insanlarız. Bu militanların içerisinde Alman vatandaşı olan Sven Kauler isimli hain de vardır. Bunların hepsi devletimizin hainler listesinde kayıtlıdır.

“Sayın devlet büyüğümüz ve başkomutanımız,

“Sizin de cezaevlerinde emirlerinizi bekleyen ak değil ama kara da olmayan, şehadet şerbetine susamış, bir emriniz ile Afrin’de ve tüm hain yuvalarında savaşmaya hazır olan neferlerinizin olduğunu bilmenizi isteriz. Bir emrinizi bekliyoruz. Tuzak kuranların en hayırlısı olan Rabbimizin her daim yar ve yardımcınız olmasını dileriz. Sefer bizim, zafer Allah’ındır. Saygılarımızla.”

Previous post
CHP'li başkan: Gariban çocukların şehit olacağı bir savaşı istemiyorum, kimsenin kanı dökülmesin
Next post
Hardal tohumundan uçak yakıtıyla yapılan ilk uçuş: Karbon salımı yüzde 7 azaldı