Ana SayfaGüncelHasta Tutuklular | Kanser hastası Seyran Demir 35 kiloya düştü

Hasta Tutuklular | Kanser hastası Seyran Demir 35 kiloya düştü

HABER MERKEZİ – İlik kanseri hastası tutuklu Seyran Demir 35 kiloya düştü. Disiplin cezaları nedeniyle 2 yılda sadece 2 kez ailesi ile görüşebilen Demir’in ağızlarında diş kalmadığı bu sebeple “mama” ile beslendiği öğrenildi.

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ilik kanseri hastası tutuklu Seyran Demir’in sağlık durumu kötüye gidiyor.

İlik kanserinin yanı sıra Hepatit-B, boyun fıtığı ve solunum yetmezliği hastalıkları ile de mücadele eden Demir’in 35 kiloya düştüğü ve dişlerinin de dökülmesi sebebiyle mama ile beslendiği öğrenildi.

MA’da yer alan habere göre Demir, 16 Şubat 2013’te Van’da çıkarıldığı mahkemece “örgüte üye olmak” suçlamasıyla tutuklanarak Muş E Tipi Cezaevine gönderildi. 40 gün içerisinde 56 kilodan 30 kiloya düşen Demir, 9 ay tutuklu yargılandıktan sonra 12 Kasım 2013’te görülen duruşmada tahliye edildi.

7 Ocak 2014’te Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi, TCK 314/2 maddesi gereğince “örgüte üye olmak” suçlamasıyla Seyran Demir’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Avukatları davayı temyize götürdü; ancak 2015 yılında Yargıtay cezayı onadı. Bu süre zarfında tedavi olan ve sağlığında ilerleme kaydeden Seyran Demir, 25 Kasım 2015 tarihinde Urfa’da ikamet ettiği eve yapılan baskınla gözaltına alınarak tekrar tutuklandı.

Disiplin cezaları nedeniyle 2 yılda sadece 2 kez ailesi ile görüşebilen Demir’in babası Nadir Demir ise  kızıyla son olarak  13 Aralık’ta telefon aracılığıyla görüşebildiklerini söyledi.

Demir, “Şu anda ağzında iki diş tek kalmış. Bu nedenle mamayla beslenmek zorunda. Bir an önce infazı durdurularak dışarıda tedavi edilmeli” dedi.

 

 




Önceki Haber
AKP'li vekilden CHP'li belediye başkanına: Artistlik yapma
Sonraki Haber
Pfizer, Alzheimer ilacı araştırmasını sonlandırdığını açıkladı