Ana SayfaGüncelHDP İstanbul davasında 3 kişi tahliye edildi

HDP İstanbul davasında 3 kişi tahliye edildi

HABER MERKEZİ – HDP İstanbul eski İl Eşbaşkanı Doğan Erbaş’ın da aralarında bulunduğun 5’i tutuklu 12 HDP’linin yargılandığı davada 3 kişi tahliye edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul eski İl Eşbaşkanı Doğan Erbaş’ın da aralarında bulunduğu  12 HDP’linin yargılandığı davanın 3’üncü duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

5’i tutuklu sanığın yargılandığı davada tüm sanıklar, çok sayıda Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukat ve tutuklu siyasetçilerin yakınları hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak söz alan HDP İstanbul eski İl Yöneticisi Ali Tekin siyasi parti çalışmalarında yer aldığı için yargılandığını belirterek tahliyesini istedi.

HDP eski İl Yöneticisi Feremaz Erkan ise dosyanın bir algı sonucu açıldığını ve delil olmadığını söyleyerek, “Eski dosyalarımız suç unsuru olarak gösterilmiş. Bu dosya siyasi olduğu gibi önceki dosyalarda siyasi dosyalardır” ifadelerini kullandı.

Davanın siyasi kimlikleri nedeniyle açıldığını vurgulayan Doğan Erbaş ise sorunların çözümünü sürekli diyalog ve barış temelinde aradıklarını dile getirdi.

‘HDP siyasi partidir bunu kafamıza yerleştirelim’

Savunmalar ardından söz alan Avukat Baran Doğan, soruşturmanın 12 Aralık 2016 Beşiktaş saldırısı öncesi hazırlandığını ancak, saldırı sonrası HDP’nin kriminalize edilmesi amacıyla dosyanın raftan indirildiğini kaydetti.

Doğan, dosyada şu ana kadar somut bir delil ile karşılaşmadıklarını ifade etti ve ekledi: “HDP bir siyasi parti ve bunu bir defa kafamıza yerleştirelim”.

Avukat Sinan Zincir de “Sürecin tüm yükünü size, bize ve müvekkillerimizin sırtına yüklemek istiyorlar. Mahkemeler hesap sorma yeri olmasın” ifadelerini kullandı.

3 siyasetçiye tahliye 

Savunmaların ardından ara karar için mütalaasını açıklayan savcı, 5 siyasetçinin tutukluluk halinin devamını istedi.

Verdiği kısa bir aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, Feremez Erkan, Ramazan Çetinçakmak ve Ali İpekli’nin tahliyesine, Doğan Erbaş ve Kasım Oba’nın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 22 Mart’a ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı: Bazıları haberlerle devlet bütünlüğünü bozmaya çalışıyor
Sonraki Haber
'Kâr etmiyor' diye durdurulmuştu: Adalar - Beşiktaş seferleri yeniden başlıyor