Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Altan Tan’a 15 yıl hapis istemi

HDP Milletvekili Altan Tan’a 15 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Altan Tan hakkında yargılandığı davada “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan hakkında siyasi parti faaliyetleri kapsamında 2011 yılında katıldığı 4 yürüyüş, basın açıklaması ve cenaze töreni nedeniyle 2 defa “örgüt propagandası yapmak” ve 2 defa “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” iddiasıyla açılan davanın 6’ncı duruşması Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Altan Tan’ın katılmadığı, avukatının ise hazır bulunduğu duruşmada savcı, davanın esası hakkında hazırladığı mütalaasını açıkladı.

Savcı, Tan’ın 23 Nisan ve 16 Mayıs 2011 tarihlerinde katıldığı cenaze töreni ve mitingler nedeniyle “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek örgüt üyesi olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaaya karşı söz alan Tan’ın avukatı, esas hakkındaki savunmaları için süre talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, davanın esası ve mütalaaya karşı savunma yapması için Tan’ın avukatına süre vererek, duruşmayı 30 Ocak’a erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kosovalı Sırp siyasetçi İvanoviç suikastla öldürüldü
Sonraki Haber
'Özgür bir ülkede görüşmek dileğiyle': Mehmet Aksoy'un ailesine yazdığı son mektup