Ana SayfaGüncelHDP’den ‘Afrin’e operasyon’ yorumu: Beyinsizliğin dışa vurumu

HDP’den ‘Afrin’e operasyon’ yorumu: Beyinsizliğin dışa vurumu

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Afrin’e operasyon” açıklamaları ve beraberinde gelen Afrin’e dönük düzenlenen top atışlarına tepki gösterdi. Bilgen, “Afrin’e yönelik tahammülsüzlük bu ülkeyi yöneten beyinsizliğin dışa vurumudur” dedi.

Halkların Demokratik Partisi Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin Çukurova Bölge Konferansı’nda konuştu.

Bilgen konuşmasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin’e operasyon açıklamaları ve beraberinde Afrin’e yönelik başlatılan top atışlarına tepki gösterdi.


‘Bizi izlesinler’ diyen Erdoğan’dan Afrin açıklaması


‘Beyinsizliğin dışa vurumu’

İktidarın Afrin açıklamalarıyla gündemi manipüle etmeye çalıştığını belirten Bilgen şunları söyledi:

Günlerce Ecevit Hükümeti döneminde Meclis önünde yere atılan yazar kasayı televizyonlarında gösterenler, Meclis’in  önünde bir kişinin kendisini yakmasını haber değeri olarak görmüyor ya da manipüle etmeyi tercih ediyorlar. Burada şüphesiz  çok daha iyi bilen arkadaşlarımız var fakat Kuran’daki ilginç dualardan birisi şöyle başlar; ‘İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak eder misin?’ der. Aslında bu yaşanan tablo özellikle Afrin’e yönelik tahammülsüzlük bu ülkeyi yöneten beyinsizliğin dışa vurumudur. Sizin sınırlarınızın dışında doğrudan size yönelik bir saldırı bir tehdit olmadığı halde,  toplumu tehdit eden başka bir gündem yokmuş gibi oraya yönlendirmeye kalkmak, toplumu böylece motive etmeye kalkmak gündemi manipüle etmeye kalkmak beyinsizliğin daniskası olarak tarif edilebilecek bir durumdur.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Yasemin Devrimi'nin 7. yıldönümünde Tunuslular sokakta
Sonraki Haber
İstanbul’da ‘OHAL değil demokrasi’ mitingi