Ana SayfaGüncelHDP’den Erdoğan’ın hedef gösterdiği CHP’li Kaftancıoğlu’na destek

HDP’den Erdoğan’ın hedef gösterdiği CHP’li Kaftancıoğlu’na destek

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Afrin’e olası operasyona ilişkin hükümeti eleştirdi, “Çözüm çabaları sürerken Türkiye’nin yeniden savaşı körüklemesi kabul edilemez” dedi. Kemalbay ayrıca, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin haftalık grup toplantısında Türkiye’nin Afrin’e yönelik olası operasyonunu değerlendirdi.

Hükümeti bu konuda eleştiren Kemalbay, şunları söyledi:

Bugün Afrin’e yönelik bir saldırı hazırlığı ile karşı karşıyayız. Uzun bir dönemdir dünyanın sayılı, nadide demokrasilerinden biriyle karşı karşıyayız. Sürekli Rojava’ya yönelik savaş söylemleri üretiyor. Bu savaşı gündemde tutma çabasıdır. Eğer savaş, kutuplaşma, çatışmalar sönümlenirse o zaman AKP’nin yolsuzluklarının, yoksullukların, kadın cinayetlerinin ve iş cinayetlerinin bütün bunların hesabı sorulacak. O yüzden kendi koltuklarını korumak için Afrin hesabı başlatmışlar. Suriye’de savaş sonuna yaklaşıyor, masalar kuruluyor. Çözüm çabaları sürerken Türkiye’nin yeniden savaşı körüklemesi kabul edilemez.

Erdoğan’ın hedef gösterdiği Kaftancıoğlu’na destek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yeni seçilen Canan Kaftancıoğlu’nu hedef göstermesine tepki gösteren Kemalbay, “Ben CHP İstanbul İl Başkanı’na başarılar diliyorum. AKP-Erdoğan iktidarının sevgili Canan Kaftancıoğlu’na yönelik nefret dilini linç kampanyasını kınıyorum” dedi.

Kemalbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

Görünen o ki ateş bacayı sarıyor. CHP içindeki demokratik mücadelenin parçası olma arzusunun, evrensel değerlere sahip çıkma arzusunun, kardeşliği, barışı dillendirmesi mevcut iktidarın büyük korkusudur. Bugün neredeyse grup konuşmasının yarısı bu konuya ayrıldı. O kadar büyük bir utanç ki bu kendisini alkışlamak için oraya getirilen amigolara sayın Kaftancıoğlu yuhalatılıyor, linç ruh haliyle hedef gösteriliyor.


Erdoğan Kaftancıoğlu’nu hedef gösterdi, ‘tam bir facia’ dedi

Erdoğan’ın hedef gösterdiği Kaftancıoğlu’ndan yanıt


Öte yandan Kemalbay, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yarın Ankara’da görülecek iki ayrı duruşmada da hazır edileceğini belirterek, duruşmalara katılım çağrısı yaptı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'ın hedef gösterdiği Kaftancıoğlu’ndan yanıt
Sonraki Haber
'Kentsel dönüşüm'de kullanılan hafriyat kamyonları 21 ayda 39 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu