Ana SayfaGüncelHDP’li Paylan gündeme getirdiği ‘suikast ihbarı’yla ilgili ifade verdi

HDP’li Paylan gündeme getirdiği ‘suikast ihbarı’yla ilgili ifade verdi

HABER MERKEZİ – HDP’li Garo Paylan, gündeme getirdiği Avrupa’da yaşayan akademisyen, gazeteci, siyasetçi, kanaat önderine yönelik suikast yapılacağına dönük istihbarat aldıkları iddiasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Avrupa’daki Türkiyelilere yönelik suikast hazırlığı yapıldığı yönünde iddialarda bulunmuştu.

Paylan, 20 Aralık’ta Meclis’te yaptığı konuşmada, “Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Alevi ve Ermeni toplumları temsilcileri ve AKP iktidarında ülkeyi terk etmek zorunda kalmış gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, kanaat önderlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olan grupların, ses getirecek bir eylem için harekete geçtiği istihbaratı” aldığını açıklamıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Paylan’ın bu ifadeleri nedeniyle ifadesine başvurdu.

Paylan’ın ifadesinde şunları söyledi:

 Türkiye’de Hrant Dink gerçeği var. Kendisi arkadaşımdı. O dönemle hedef gösterildi. Yurt dışına çıkmasını istedim ama gitmedi ve öldürüldü. Şimdi de aralarında Can Dündar’ın da bulunduğu bazı kişiler ve HDP’liler, siyasiler ve medya tarafından hedef gösterildi. Almanya’dan bu kişilere suikast düzenleneceği yönünde duyumlar aldık. Bu konuda somut bir bilgi ve belge yok. Duyumlar üzerine açıklama yaptım.

Paylan’ın gündeme getirdiği ‘suikast’ iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek 22 Aralık’ta soruşturma başlatmıştı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, “HDP Milletvekili Garo Paylan’ın 20 Aralık tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu basın açıklaması ile ilgili olarak başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup, milletvekili Paylan tanık olarak dinlenilmek üzere davet edilmiştir” denilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP’li Leyla Zana’nın milletvekilliği düşürüldü
Sonraki Haber
Putin, Erdoğan’la görüştü: ‘Saldırıların Türkiye’yle bağlantısı yok’