Ana SayfaDünyaHollywood’daki kadınlardan ‘kız kardeşleri’ için cinsel saldırıya karşı kampanya: ‘Süre Doldu’

Hollywood’daki kadınlardan ‘kız kardeşleri’ için cinsel saldırıya karşı kampanya: ‘Süre Doldu’

HABER MERKEZİ – Hollywood’un kadın oyuncular, yazarları ve yönetmenleri birbiri ardına ortaya çıkan cinsel taciz ve saldırı olaylarına karşı yeni bir kampanyaya imza attı. ‘Time’s Up’ adlı inisiyatif, saldırıya maruz bırakılan kadınlara maddi ve manevi destek sağlamayı amaçlıyor.

ABD’deki sinema dünyası Hollywood’da birbiri ardına ortaya çıkan cinsel taciz ve saldırı olaylarını ortaya Twitter üzerinden başlattıkları ‘Ben de’ (#MeToo) kampanyası ile duyuran kadınlar yeni bir inisiyatif kurdu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre sinema sektöründe yer alan 300’den fazla kadın oyuncu, yazar ve yönetmen, Hollywood ve diğer sektörlerdeki cinsel tacize karşı Time’s Up (Süre Doldu) isimli bir inisiyatif oluşturdu.

New York gazetesinin bugünkü sayısında tam sayfa ilan vererek taleplerini duyuran inisiyatif, “İşyerinde cinsel istismar, taciz ve eşitsizlik konusunda süre doldu. Şimdi, bununla ilgili bir şey yapma vakti” ifadesini kullandı.

Kampanyayı Nathalie Portman, Reese Witherspoon, Cate Blancheet, Eva Longoria ve Emma Staone gibi oyuncuların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi destekliyor.

Amaç saldırıya maruz bırakılan kadınlara destek vermek

İnisiyatifin ilk amacı toplanacak yardımlarla, tarım sektöründe, fabrikalarda çalışan, bakıcılık ya da garsonluk yapan ve kendini savunmak için yeterli maddi kaynağı bulunmayan cinsel taciz ya da saldırıya maruz bırakılmış kadınlara yardım etmek.

Şimdiden 13 milyon doların üzerinde yardım toplanan kampanyadaki hedef 15 milyon.

Time’s Up’ın internet sitesinde “Sevgili kız kardeşler” ifadesiyle başlayıp yayınlanan mektupta “işyerinde cinsel tacizin sürmesinin önemli nedenlerinden birinin faillerin ve işverenlerin herhangi bir yaptırımla karşılaşmaması olduğu” vurgulanıyor.

Kadınlar öfkesini haykırdı: ‘Ben de’

Hollywood’da Oscar ödüllü yapımcı Harvey Weinstein’ın birçok kadın oyuncuyu cinsel tacize maruz bıraktığının ortaya çıkmasının ardından pek çok kadın kendilerini taciz eden erkekleri ifşa etmeye başlamıştı.

Bunun ardından milyonlarca kadın sosyal paylaşım sitelerinde ‘#MeToo’ (Ben de) etiketiyle cinsel taciz hikayelerini paylaşmıştı.

‘Siyah’lı protesto

Öte yandan geçtiğimiz gün tüm aktris ve aktörler ortaya çıkan tacizleri protesto etmek için 75. Altın Küre Ödül Töreni’nde siyah giyme kararı almıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadınlar Nevin Yıldırım için yürüdü: '2018 Nevin'in özgür kaldığı yıl olsun'
Sonraki Haber
Cinsel tacizle suçlanıyordu: New York Şehir Balesi Genel Müdürü istifa etti