Ana SayfaGüncelHulusi Akar ve Hakan Fidan, Afrin konusunda ‘sessiz kalan’ Rusya’ya gitti

Hulusi Akar ve Hakan Fidan, Afrin konusunda ‘sessiz kalan’ Rusya’ya gitti

HABER MERKEZİ – Afrin’e olası operasyon gündemdeki yerini korurken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve MİT Müsteşarı Fidan, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gerasimov’la görüşmek üzere Moskova’ya gitti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Rus Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ile görüşmek üzere Moskova’ya gitti.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da ziyarete katılıyor.

Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Rus tarafıyla, “bölgesel güvenlik konuları, Suriye’deki son gelişmeler ve Astana/Cenevre sürecinin ele alınacağı” belirtildi.

Rusya’nın Afrin tutumu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Afrin’e operasyon” hamlesine tepkisi en merak edilen ülke Rusya. Ancak Rusya konuyla ilgili hala sessizliğini koruyor.

Moskova’dan, Erdoğan’ın sözlerine yönelik henüz resmi bir açıklama gelmezken, Rus basını ise “Moskova’nın tarafsızlığını korusa da olası bir operasyonun Kremlin’i endişelendirdiğini” yazıyor.

Öte yandan Rusya’nın olası Afrin operasyonuna hala yeşil ışık yakmadığını AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteciler de dillendiriyor. Hükümete yakın kalemlerden olan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, olası operasyonda Suriye hava sahasının açılıp açılmayacağının henüz bilinmediğine dikkat çekerken, Afrin’de Hava Kuvvetleri’nin kullanılması için Rusya ile müzakerelerin sürdüğünü bildirmişti.

Bugün ise Rusya’nın Afrin’de olası bir operasyona karşı çıkmaması gerektiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bizim müdahalemiz terör örgütüne yöneliktir. Kürtlere değil, terör örgütüne yapılacak” dedi.


Afrin konusu Rus basınında: ‘Erdoğan’ın eylemleri blöf gibi, Rusya tarafsız dursa da çok endişeli’

‘İçeriden’ bir yazı: Selvi’ye göre Rusya’dan hala izin yok, Erdoğan ‘psikolojik savaş’ taktiği uyguluyor

Çavuşoğlu: ABD’nin açıklamaları bizi tatmin etmedi, Rusya Afrin’e operasyona karşı çıkmamalı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Muharrem İnce de CHP genel başkanlığına aday olacağını duyurdu
Sonraki Haber
'Bizim aç kalmamız normal değil, bu işi iktidar değil insanların vicdanı çözecek'