Ana SayfaÇalışma Yaşamıİhraç edilen akademisyenlerden ‘Özgür Akademi Günlükleri’

İhraç edilen akademisyenlerden ‘Özgür Akademi Günlükleri’

HABER MERKEZİ – Barış bildirisine imza attıkları için ihraç edilen akademisyenler Diyarbakır’da “Özgür Akademi Günlükleri” derslerinin ilkine başladı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır Şubeleri, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları için OHAL KHK’siyle ihraç edilen Barış Akademisyenler’inin katılımıyla 2 haftada bir düzenlenecek olan, “Özgür Akademi Günlükleri” derslerinin ilkine başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Örgütlenme Sekreteri Zülküf Güneş yaptı.

Diyarbakır’da 23 barış imzacısı akademisyenin ihraç edildiğini hatırlatan Güneş, şunları söyledi:

Mücadele bitmedi, devam ediyor. Okul üniversite, kapalı bir bina değildir; okul her yerdir. Okul ormandır, sendika binasıdır. Biz bugün akademisyen arkadaşlarımızın mücadelesini sendika binasına taşıyarak burada sürdüreceğiz. Bugün başlayan Özgür Akademi Günlüklerimiz, belli periyodlarla uzun bir süre de devam edecek. 2 hafta da bir sunumlarımız olacak.

Konuşmanın ardından bildiriye imza attığı için 23 yıldır çalıştığı Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden ihraç edilen Fizyoloji Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Zeki Tanay, “Dicle Vadisi’nin Diyarbakır kent yerleşimi açısından önemi ve problemleri” konu başlığıyla sunum yaptı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul’da ‘OHAL değil demokrasi’ mitingi
Sonraki Haber
Afrin'e operasyon gündemdeyken: Koalisyon'dan yarısı DSG'den 30 bin kişilik 'sınır güvenlik gücü' hamlesi