Ana SayfaGüncelİki kız çocuğunu öldüren erkek hakkında verilen hapis cezası tebliğ edilmemiş

İki kız çocuğunu öldüren erkek hakkında verilen hapis cezası tebliğ edilmemiş

HABER MERKEZİ – İstanbul’da 2 ve 4 yaşlarındaki iki kız çocuğunu öldüren Ali Yardım’ın olaydan önce eşinin şikayeti üzerine 22 gün zorlama hapse çarptırıldığı ancak kararın kendisine tebliğ edilmediği ortaya çıktı.

İstanbul’un Maltepe ilçesindeki Fındıklı Mahallesi’nde yaşayan Ali Yardım 2 Ocak tarihinde 2 ve 4 yaşlarındaki kız çocuklarını pompalı tüfekle öldürmüştü.

Ali Yardım’dan ayrılma sürecinde olan ve sığınma evinde kalan çocukların annesi Dilek Yardım cinayetin ardından yaptığı açıklamada, defalarca savcı ve polise başvurduğunu ama uzaklaştırma kararı aldıramadığını söylemişti.

Dilek Yardım’ın açıklamalarının ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı üzerine olay hakkında soruşturma başlatıldı ve büyük bir ihmal ortaya çıktı.

Yardım’ın, 3 Eylül 2017’de eşi Ali Yardım’ın “Sen ya benimsin, ya da kara toprağın, seni de vururum kendimi de yaşatmam” diyerek tehdit ettiği gerekçesiyle koruyucu tedbir kararı talepli şikayette bulunduğu öğrenildi.

Bunun üzerine Anadolu 17’inci Aile Mahkemesi’nin 3 ay süreyle Dilek Yardım lehine koruma kararı verdi.

Karar 19 Eylül 2017 tarihinde Ali Yardım’a bildirildi ancak Ali Yardım tedbir kararından 4 gün sonra  Dilek Yardım’ı bıçakla tehdit etti.

İki kez karar verildi ancak yaptırımı olmadı

Dilek Yardım, eşinin bu tehdidini de mahkemeye bildirince, İstanbul Anadolu 17.Aile Mahkemesi olayın vehameti, tanık ve mağdur beyanı, doktor raporu ve olayda silah olarak değerlendirilen bıçağın kullanılmış olmasını göz önünde bulundurarak, Ali Yardım’a 7 günlük zorlama hapis verdi.

Ali Yardım hapis kararı verilmesine rağmen tedbir kararını ikinci kez ihlal etti.

İstanbul Anadolu 17.Aile Mahkemesi kararın ikinci kez ihlal edildiği gerekçesiyle Ali Yardım hakkında bu kez 15 gün süreyle zorlama hapis verdi.

Ancak Ali Yardım, kararın tebliğ edilememesi nedeniyle hapis cezasını yatmadı.

‘Yasada değişiklik yapılmalı’

Bu büyük ihmali değerlendiren avukat Mehmet Fırat, zorlama hapislerinin uygulanması konusunda yasada değişiklik yapılması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

Bu şekilde verilen zorlama hapisleri şiddet uygulayana bildirilmeden uygulanamadığından aleyhine verilen zorlama hapislerini öğrenen eşlerin daha da şiddetlenerek kadın ve çocuklara daha fazla şiddet uygulamaya meyil gösterdikleri de bilinen bir gerçekliktir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
12 Eylül'de 'Tek tip'e direnen Yavuz: Bu iradeleri rehin alan bir işkence yöntemidir
Sonraki Haber
Tutuklu vekilleri hatırlatan Kılıçdaroğlu'ndan hakimlere: HSK'yi Saray Kurulu'na dönüştürmeyin