Ana SayfaDünyaİran’da hükümet yanlıları da sokağa çıktı: ‘Halkı kışkırtanlara ölüm’

İran’da hükümet yanlıları da sokağa çıktı: ‘Halkı kışkırtanlara ölüm’

HABER MERKEZİ – İran’da ekonomik gidişatı protesto amacıyla başlayıp siyasi rejime tepkiye yönelen protestolar devam ederken, on binlerce kişinin hükümete destek için sokaklara çıktığı bildirildi. Sokağa çıkan hükümet yanlıları, “halkı kışkırtanlara ölüm” ve “önderden emir bekliyoruz” sloganları attı.

İran’da 28 Aralık 2017 Perşembe günü Mehşed kentinde başlamasının ardından farklı kentlere yayılan protestolar yedinci gününe girdi.


Foti Benlisoy: Kitleler kukla değil, İran’da gösterilerdeki yoksul karakter çok önemli


Ekonomik gidişatı protesto amacıyla başlayan ve siyasi rejime tepkiye yönelen eylemler devam ederken, on binlerce hükümet yanlısı da sokaklara çıktı.

İran devlet televizyonu, ülkenin çeşitli kentlerinde İran bayrakları ve ruhani lider Ayetullah Ali Hamaney’in resmini taşıyan göstericilerin görüntülerine yer verdi.

DW Türkçe’nin haberine göre Ahvaz, Kermenşah, İlam ve Gürgan kentlerinde sokağa çıkan göstericiler, “halkı kışkırtanlara ölüm”, “önderden emir bekliyoruz”, “damarlarımızdaki kan önderimize feda olsun” sloganları attı.

Salı günü protestolara ilişkin ilk kez açıklama yapan Ayetullah Ali Hamaney, protesto gösterilerinden “İran’ın düşmanlarının” sorumlu olduğunu söylemişti.

En az 22 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi tutuklandı

İran’da ekonomik gidişatı protesto amacıyla başlayan ve siyasi rejime tepkiye yönelen protestolar sürüyor. Eylemlerde İran güçleri tarafından biri çocuk olmak üzere en az 22 kişi öldürülürken, bir polisin de ateş açılarak öldürüldüğü belirtiliyor.

Öte yandan gözaltı sayısına ilişkin net bilgiler mevcut olmasa da, protestolara katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların binlerce kişiye ulaştığı ifade ediliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyanet'ten resmi sitesinde yer alan '9 yaşındaki çocuk evlenebilir' ifadesine yalanlama: 'Asılsız'
Sonraki Haber
Bir ilk: İzlanda erkeklere kadınlardan daha fazla maaş ödenmesini yasakladı