Ana SayfaKültür-SanatIŞİD’e karşı savaşan kadınları anlatan ‘Güneş’in Kızları’ndan ilk görseller

IŞİD’e karşı savaşan kadınları anlatan ‘Güneş’in Kızları’ndan ilk görseller

HABER MERKEZİ – Yönetmen Eva Husson’un yönetmenliğini üstlendiği IŞİD’e karşı savaşan Kürt ve Ezidi kadınları konu edinen ‘Güneş’in Kızları’ filminden ilk görseller yayınlandı.

IŞİD’e karşı savaşan Kürt ve Ezidi kadınları konu alan ‘Girls of the Sun’ (Güneş’in Kızları) filminden ilk görseller paylaşıldı.

Fransız yönetmen Eva Husson imzalı filmin çekimleri tamamlandı.

Dünya prömiyerini büyük festivallerden birinde yapmaya hazırlanan ‘Güneş’in Kızları’nın, başrolünde Golshifteh Farahani yer alıyor.

Filmloverss’da yer alan habere göre İranlı aktris Farahani, filmde bir Kürt kadın taburunun başkomutanı Bahar’ı canlandırıyor.

‘Mon Roi’ filmindeki rolüyle Cannes Film Festivali’nden en iyi kadın oyuncu ödülüyle dönen Emmanuelle Bercot ise Mathilde isimli bir gazeteciyi canlandırıyor.

Yönetmen Husson, Suriye ve Irak’tan geçerken IŞİD askerleri tarafından rehin alınan ve kaçmayı başarıp geride kalan esirleri kurtarmak için IŞİD’e karşı silahlı mücadeleye girişen Ezidi Kürt kadınların; bu rehin alınma sürecinde maruz bırakıldığı istismar edilme, zorla alıkonulma, tecavüz gibi haberlerin kendisine film yapmak için esin kaynağı olduğunu belirtiyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Benzine spekülasyon zammı yolda
Sonraki Haber
'Kararı bizzat ben aldım' diyen Demirtaş: Kimsenin beni tasfiye ettiği yok