Ana SayfaÇalışma YaşamıİSKİ’deki taşeron işçiler kadro talebiyle iş bıraktı

İSKİ’deki taşeron işçiler kadro talebiyle iş bıraktı

HABER MERKEZİ – Kadroya alınmayan İSKİ’deki taşeron işçiler, 3 günlük iş bırakma eylemine başladı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (İSKİ) taşeron olarak çalışan işçiler, kadroya alınma talebiyle 3 günlük iş bırakma eylemi başlattı.

İşçiler kendilerine tanınmayan kadro hakkı için Eyüp’te bulunan İSKİ Genel Müdürlüğü önünde toplandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bütün taşeronlara kadro veriliyor” açıklamasını hatırlatan işçi Mehmet Yavaş, yetkililerden açıklama beklediklerini söyledi.

Şu an burada İSKİ’de çalışan işçilere kadro yok. Asıl işi biz yapıyoruz ve bu haktan yararlanmak istiyoruz. Çaycısına, temizlikçisine, çöpçüsüne kadro varsa, bakım onarımda çalışan bizlerde kadro istiyoruz. Biz kanal işi, bakım onarım ve her türlü arıza işlerini yapan çalışanlarız. 7-24 çalışan işçiler olarak biz de kadro istiyoruz. Bunun için kendi aramızda 3 günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz. Siyasi yetkililerden bir açıklama olana kadar buradayız.

‘Bize bir açıklama yapan yok’

Konu hakkında görüşmek istedikleri merciler tarafından geri çevrildiklerini ifade eden işçi Mustafa Akay ise, “İstanbul’da 185 su ve kanal arızasına bakan hiç kimseye kadro yok. Bize bir açıklama yapan da yok. Şebeke Müdürlüğüne kağıt veriyoruz. ‘Biz kabul etmeyiz. Genel Müdürlüğe götürün’ diyor. Genel Müdürlüğe gidiyoruz. O da biz ‘kabul etmeyiz. Kime götürürseniz götürün’ diyor” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İmam hatip ortaokulunda iki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 16 yıl hapis
Sonraki Haber
AKP’den Bahçeli’nin ‘ittifak’ açıklamasına ilk yanıt