Ana SayfaGüncelİstanbul Tabip Odası’ndan Erdoğan’a yanıt: Hekimin ‘Savaş değil barış’ demesi insan severliktir

İstanbul Tabip Odası’ndan Erdoğan’a yanıt: Hekimin ‘Savaş değil barış’ demesi insan severliktir

HABER MERKEZİ – İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, Afrin’e operasyona karşı ‘barış’ çağrısı yapan Türk Tabipleri Birliği için ‘terörist seviciler’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Hekimin, ‘savaş olmadan barış teşebbüsleri yapılsa daha iyidir’ demesi hiçbir zaman gayri milli bir şey değildir. Bilakis vatanseverliktir, insan severliktir” sözleriyle yanıt verdi.

Afrin’e operasyona karşı ‘barış’ çağrısı yapan Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) “Terörist seviciler” sözleriyle hedef gösteren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez’den geldi.

Evrensel’e konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Erez’in yanıtı şöyle:

“Bir savaş ve çatışma vukuunda Türk askerlerinin ölüm ve kalım meselesi bahis konusu olduğu vakit ve komşularımızın çocuklarının da aynı şekilde ölüm ve kalım meselesi olduğu vakit hekimin, ‘savaş olmadan barış teşebbüsleri yapılsa daha iyidir’ demesi hiçbir zaman gayri milli bir şey değildir. Bilakis vatanseverliktir, insan severliktir.

“Üst kurumumuz olan TTB’nin açıklamasının ‘terörist sevici’ olmakla ne alakası var, neresinde ‘terörist seviciliği’ var, birisi bana izah ederse memnun olurum.”

Erez, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve TTB’nin “şer odaklarıyla yan yana durmak” ve “milli olmamak” ile itham edildiği metin için de bianet’e şu açıklamayı yaptı:

“Savaşı istememek, kendi çocuklarımızın ölmemesini istemek milli değilse nedir? İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklaması mı millidir? Ülkemizin ve komşularımızın çocuklarının ölmemesini istemek vatansever, insan sever bir tutumdur.”

Erdoğan ne demişti?

Partisinin genel merkezindeki genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonuna karşı barış çağrısı yapan Türk Tabipleri Birliği’ni “Terörist seviciler” ifadesiyle hedef göstermişti:

“Bazı kesimler bunu iyi duysunlar. Bugün operasyonun 7. günü. 343 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlar tespit edilenler. Bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim ‘savaşa hayır’ diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar ‘barışa evet’ dediklerini duymadık. Bunlar bugüne kadar güneydoğuda, doğuda, vatandaşlarım şehit edildi. İçeride olan terör uygulayıcılarına yönelik en ufak açıklama duyduk mu? Duymadık. Bunlar bu işin içindeler.”