Ana SayfaEkolojiİstanbul’a beklenen kar neden yağmadı?

İstanbul’a beklenen kar neden yağmadı?

HABER MERKEZİ – İstanbul’da, örtü şeklinde olacağı öngörülen kar yağışının gerçekleşmemesini değerlendiren TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse, bunun nedeninin “ısı adası” etkisi olduğunu söyledi.

İstanbul’da, geçtiğimiz hafta sonu kar yağışı gerçekleşeceği tahminleri yapılıyordu.

Ancak beklenen kar İstanbul’a yağmadı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse, NTV’ye yaptığı açıklamada, bunun nedeninin “ısı adası” etkisi olduğunu söyledi.

Kentte kar örtüsü oluşmamasındaki en büyük etkenlerden birinin iklim krizi sonucu küresel ısınma sebebiyle şehrin ısı adası gibi davranması olduğunu belirten Köse, şunları söyledi:

Yakın yerlerde, Kırklareli’nde, kar yağışı oldu ama İstanbul gibi büyük metropollerde şehir ısı adası sebebiyle kar yağışı zorlaşıyor.

Çünkü binaları, evleri ısıtıyoruz. Araçlardan çıkan emisyonlar şehri ısıtıyor. Şehre göre 200 metre daha yüksekte olan Istrancalara Çatalca’ya kar düşüyor. Kentin 1,5 kilometre yukarısına kadar kar şeklinde başlıyor ama şehrin üzerine geldiği zaman alt seviye sıcak olduğu için bu da yağmura dönmesine neden oluyor.

TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Köse ayrıca, İstanbul’da beklenen kar yağışının Perşembe günü gerçekleşebileceğini söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Cenazeleri tehdit olarak görmeye başlamışsanız zaten bitmişsiniz demektir’
Sonraki Haber
Tutuklu gazeteci Yücel: ‘Keşke’ diye yakınmayacaksın