Ana SayfaGüncelİstanbul’da ev baskınları: En az 29 kişi gözaltına alındı

İstanbul’da ev baskınları: En az 29 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da yapılan ev baskınlarında KHK ile kapatılan TV10’nun Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, yazar Güneş Daşlı ve akademisyen Veysi Altındaş’ın da aralarında bulunduğu en az 29 kişi gözaltına alındı.

İstanbul genelinde gece saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye bağlı ekipler tarafından çok sayıda eve baskın düzenlendi.

Baskınlarda en az 29 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan Muş Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Veysi Altındaş, “Kadınların Barış Mücadelesinde Dünya Deneyimleri” kitabının araştırmacısı Güneş Daşlı ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin’in de bulunuyor.

Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şunlar: Abdullah Geldi, Veysi Altıntaş, Zeki Nergiz, Deniz Şimşek, Nurcan Basdinç, Cemil Demirbaş, Yavuz Akar, Gülizar Teymur, Selahattin Yılmaz, Zeynep Değirmenci, Erkin Oruç, Cemşit Atalay, Fuat Mızraklı, Bayram Kara, Adnan Kaçmaz, Duygu Kaçmaz, Binali Palandöken, Ahmet Avşar, Fehmi Morkoç, Rahim Timar, Edip Karçik, Selahattin İpek, Nebahat Avşar, Halis Kandilci, Felek Avcı, Murat Bilken ve Silivri HDP İlçe Eşbaşkanı M. Ali Altın.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meteoroloji’den İstanbul’da kar yağışı için tarih
Sonraki Haber
‘Bir kez dahi’ deneyenlerin yüzde 69’u sigara kullanıcısına dönüşüyor