Ana SayfaÇalışma Yaşamıİstanbul’da ‘OHAL değil demokrasi’ mitingi

İstanbul’da ‘OHAL değil demokrasi’ mitingi

HABER MERKEZİ – KESK’in çağrısıyla İstanbul’da düzenlenen “OHAL değil demokrasi” mitinginde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, “Meclis önünde kendini yakarak ‘geçinemiyorum’ diyen emekçi bu ülkenin tablosudur” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’nun (KESK), OHAL’in kaldırılması, Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) iptal edilmesi ve işten atılan emekçilerin işlerine iade edilmesi talebiyle İstanbul Bakırköy Meydanı’nda “OHAL değil demokrasi” mitingi düzenledi.

Binlerce kamu çalışanının katıldığı mitinge Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Eş Sözcüsü Atilla Doğan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Raşit Tükel, CHP milletvekilleri Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek, Demokratik Alevi Derneği (DAD), (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Emeğin Partisi (EMEP, Birleşik Haziran Hareketi, Devrimci Parti, İşçi Meclisleri,  Kaldıraç, Mücadele Birliği ile Yeşiller ve Sol Parti’nin de aralarında olduğu çok sayıda kişi, kurum ve siyasi parti destek verdi.

‘Meclis önünde kendini yakarak ‘geçinemiyorum’ diyen emekçi bu ülkenin tablosudur’

“OHAL değil demokrasi”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız”, “Direne direne kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Nuriye-Semih onurumuzdur” ve “Özgür basın susturulamaz” sloganlarının atıldığı mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, KHK’lerle yüz binin üzerinde kamu emekçisinin ihraç edildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

Yüz binin üzerinde kamu emekçisi hiçbir soruşturma gözetmeden işinden, geleceğinden atıldı. Taşeron düzenlemesi Meclis’ten kaçırıldı, KHK’yla düzenlendi. İşçilere haklarından, alacaklarından vazgeçmeleri dayatıldı. Toplu sözleşme hakkımız gasp edildi. Kamu çalışanları masalarda, saraylardan gelen tek bir emirle satıldı. Savaşa ayrılan paydan emekçiye pay kalmadı. Emeğimizle yarattığımız değerler emperyalistlere peş keş çekildi.

Sağlık hakkımızı gasp edecek şehir hastaneleri bir rant aracı olarak görüldü. Hiç geçmediğimiz köprünün parası biz emekçilerden alınıyor. Asgari ücret artışla dahi açlık sınırının altında kaldı. Meclis önünde kendini yakarak ‘geçinemiyorum’ diyen emekçi bu ülkenin tablosudur.

Mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise şunları söyledi:

AKP, mezhepçi, milliyetçi politikalarla, Orta Doğu savaşıyla süreklileştirmeye çalışıyor. Diyarbakır’da, Suruç’ta, Ankara’da katliam yapanları tanıyoruz. Önümüzdeki süreçte geri adım atmadan birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ülkede bizler kamu emekçileri, yoksullar, işçiler, bizler işsizliğin pençesinde kıvranırken kandan beslenenler Türkiye’ye özgü başkanlık sistemiyle bu tek adam rejimini sürdürmeye çalışıyorlar.

Bizler bir kez daha buradan soruşturmalara, işten çıkarmalara, sürgünlere, mobbinglere karşı 18 aydır alandayız. Kadınları toplumsal alandan dışlayan sözde istihdam politikalarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Ayrımcılığa, sürgün edilmeye katliamlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu faşizan politikalara karşı eşitlik, özgürlük mücadelemizi birleşik biçimde yükseltmenin çabasındayız. Bizler çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak istiyorsak bu yükün bilinciyle bir arada durmaya mecburuz. Umudumuz büyüyor. Bu faşist kuşatmayı geri püskürtmeyi buradan bir kez daha haykırıyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den ‘Afrin’e operasyon’ yorumu: Beyinsizliğin dışa vurumu
Sonraki Haber
İhraç edilen akademisyenlerden ‘Özgür Akademi Günlükleri’