Ana SayfaDünyaİsveç’te İran’daki göstericilerle dayanışma eylemi

İsveç’te İran’daki göstericilerle dayanışma eylemi

HABER MERKEZİ – İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşayan İranlılar, İran’da rejimi protesto eden göstericilere destek vermek için bir gösteri gerçekleştirdi.

İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşayan İranlılar, İran’da 28 Aralık’ta ekonomik gidişatı protesto amacıyla başlayan ve siyasi rejime tepkiye yönelen eylemlerdeki göstericiler ile dayanışmak için toplandı.

Kentin Medborgarplatsen Meydanı’nda yapılan eylemde Adalet Partisi Sosyalistler adına konuşmayı Elin Gauffin yaptı.

Gauffin baskı, işsizlik ve adaletsizliklere karşı eşitlik ve özgürlük talebiyle sokaklara çıkan emekçilere saldıran Molla rejimini kınadıklarını ve İranlı emekçilerle dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Avrupa ülkelerinin İran devletinin baskı ve saldırıları karşısında sessiz kalmalarını ve İran’a silah satmayı sürdürmelerini eleştiren Gauffin, Avrupa Birliği ve İsveç Hükümeti’ne ikiyüzlü politikalara son vermeleri ve hakları için mücadele eden İranlı emekçilerin yanlarında yer almaları çağrısı yaptı.

“Mutlaka kazanımlar elde edilecektir”

Evrensel’den Murat Kuseyri’ye konuşan Roya Sadeghi, 40 yıldan bu yana iktidarı ellerinde tutan Mollaların halka baskı yaptığını, en küçük hak talebini şiddetle bastırmaya çalıştığını, aydın ve gazetecileri tutukladığını söyledi.

Rejimin tüm militarist güçleri kullanarak halk hareketini bastırmaya çalıştığını söyleyen Sadeghi, “Ama her şeye rağmen küçük çapta da olsa eylemler sürüyor. Sorunlar çözülmedikçe de şimdi sakinleşmiş görünse de bahar ve yaz aylarında gösteriler artacak” şeklinde konuştu.

İran Komünist Partisi Merkez Komitesi Üyesi Mahmud Kahramani ise “Bu başkaldırı yoksulların, işsizlerin ve kadınların bir başkaldırısıdır” değerlendirmesini yaptı.

Kahramani, son olarak “Değişim için büyük bir şans ve fırsat var. Değişim bir kaç hafta veya ay içinde gerçekleşemeyebilir. Ama gelişmeler olumlu yönde ve halk mutlaka kazanımlar elde edecek” şeklinde konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TİHV ve İHD'den ortak açıklama: Savaş öldürür; savaşa hayır, barış istiyoruz
Sonraki Haber
Afrin'e saldırıda ikinci gün: Ne oldu, kim ne dedi?