Ana SayfaDünyaİsviçre Sosyalist Parti vekili Jans: ‘Türkiye Afrin’de sivil ve çocukları öldürdü’

İsviçre Sosyalist Parti vekili Jans: ‘Türkiye Afrin’de sivil ve çocukları öldürdü’

HABER MERKEZİ – Zürih’te binlerce kişi, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı operasyonu protesto etmek için bir araya geldi. Eylem öncesinde konuşan İsviçre Sosyalist Parti Milletvekili Beat Jans, “Köyleri bombalayıp, sivilleri ve çocukları öldürdüler. İsviçre Türkiye ile bütün ilişkilerini sonlandırmalı” dedi.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı ve sekizinci gününe giren ‘Zeytin Dalı Harekatı’ bugün İsviçre’nin Zürih kentinde protesto edildi.

Kentteki Helvetiaplatz Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi, Afrin’e saldırıya karşı slogan, pankart ve dövizlerle Bürkliplatz’a kadar yürüyüş düzenledi.

MA’da yer alan habere göre yürüyüş öncesi bir konuşma yapan İsviçre Sosyalist Parti (SP/PS) Federal Parlamento Milletvekili Beat Jans, Kürtlere yönelik bu saldırının ilk olmadığını savundu ve daha önce de Cizre’de evlerin bombalandığını, sivillerin öldürdüğünü söyledi ve şöyle devam etti:

“Ama bu kez farklı olarak BM sözleşmelerini ihlal edip Suriye topraklarına saldırdı, buradaki sivilleri ve çocukları öldürdü. İsviçre yaşanan bütün bu insan hakları ihlallerine karşı sessiz kalmamalı ve Türkiye ile olan bütün ilişkilerini sonlandırmalı.”

Eylemin son bulduğu Bürkliplatz’ta da İran, Irak, Suriye ve Türkiye’deki Kürt siyasi parti temsilcileri, İsviçre demokratik kitle örgütü temsilcileri ile siyasi parti sözcüleri konuşmalarında Türkiye’nin operasyonuna tepki gösterdi.




Önceki Haber
Kadıköy'de bir çocuğa saldırıp kaçan saldırgan 'hatırlamıyorum' dedi, serbest bırakıldı
Sonraki Haber
8. gün: Türkiye'nin Afrin’e operasyonu sürüyor