Ana SayfaDünyaİtalya’da ’eşcinsellik tedavisi’ afişi asan doktor için meslekten men talebi: ‘Bizi Orta Çağ’a götürüyor’

İtalya’da ’eşcinsellik tedavisi’ afişi asan doktor için meslekten men talebi: ‘Bizi Orta Çağ’a götürüyor’

HABER MERKEZİ -İtalya’da bir tıp kliniğinde eşcinsellere “tedavi” önerildi. Kliniğin sahibi doktor afişi savunurken, LGBTİ dernekleri ve siyaset dünyasından birçok isim doktorun meslekten men edilmesi için çağrıda bulundu. Demokrat Parti’den Senatör Giudice, Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği hastalıklar listesinden onlarca yıl önce çıkardığını hatırlatarak, “Savona’dan gelen haber bizi Orta Çağ’a geri götürüyor” dedi.

İtalya’nın Savona kentinde doktor Fabio Vaccacoro, kliniğe astığı afişte eşcinsellere “tedavi” önerdi.

Afişte “Luca eşcinseldi. Ama dini ve psikolojik temelli bir dönüşüm süreci sayesinde erkekliğini ve heteroseksüelliğini yeniden kazandı” ifadeleri yer alırken, doktorun iddia ettiği “dönüşüm sürecini” yöneten bir “terapi grubunun” iletişim bilgileri verildi.

Eşcinselliği ‘tedavi edilmesi gereken bir hastalık’ gibi lanse eden afiş hakkındaki şikayetler üzerine LGBTİ (Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) derneği Arcigay, Tabipler Birliği’ne başvurarak, afişin kaldırılması ve doktor hakkında disiplin işlemlerinin başlatılmasını talep etti.

Ancak Arcigay’in Savona kenti başkanı Mirko Principato, Tabipler Birliği’ne şikayette bulunmalarına rağmen 20 Aralık’tan bu yana yanıt alamadıklarını kaydederek, konuyu halka duyurmaya karar verdiklerini belirtti.

Tabipler Birliği: Eşcinsellik bir hastalık değil

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre olayın basında yer alması üzerine Tabipler Birliği de bir açıklama yaparak “Eşcinselliği bir hastalık olarak görmüyoruz. Şikayete konu olan olay hakkında en kısa zamanda değerlendirme yapılacaktır” dedi.

Afişi kliniğine asan doktor Fabio Vaccaro ise tepkilerin ardından afişi savundu.

Yerel basına konuşan 64 yaşındaki Vaccaro, “Nasıl Alzheimer ve diyabet tedavisi için posterler asıyorsam, cinsel kimlik sorunu yaşayanlar için de terapi öneren afişler asarım” dedi.

Doktorun bu sözleri ise tepkileri daha da artırdı.

Arcigay Derneği Ulusal Sekreteri Gabriele Piazzoni, “Tabipler Birliği’nden emsal teşkil edecek bir eylem bekliyoruz. Hayal ürünü tedavi yöntemleriyle kâr elde etmek için, aslında klinik açıdan tamamen sağlıklı olan insanları patolojik sorunlar yaşadıklarına inandırmaya çalışıyorlar” dedi.

Dernek, bu tür eylemlerin kanuni düzenlemelerle yasaklanması gerektiğini de vurguladı.

“Bu haber bizi Orta Çağ’a geri götürüyor”

Kliniğe asılan afişe siyaset dünyasından da tepki gösterildi.

İktidardaki Demokratik Parti’den Senatör Sergio Lo Giudice, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) eşcinselliği hastalıklar listesinden onlarca yıl önce çıkardığını hatırlattı.

Giudice, “Savona’dan gelen haber bizi Orta Çağ’a geri götürüyor. Gay ve lezbiyenleri ‘tedavi etmek’ için ‘onarıcı terapi’ denilen şeyleri teşvik eden bir doktor ancak kendi mesleğini lekeler” dedi.

Senatör ayrıca Vaccaro’nun Tabipler Birliği tarafından meslekten men edilmesi gerektiğini söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş'ın Ankara'da görülecek dava duruşmalarına katılacağı açıklandı
Sonraki Haber
Oyuncu Turan Özdemir yaşamını yitirdi