Ana SayfaGenelİyi bir fuar için doğru fuar standı seçimi

İyi bir fuar için doğru fuar standı seçimi

Bütün firmaların fuarlarda fuar standı kiralama nedenleri benzerdir. Bu nedenler marka bilinirliği oluşturma, potansiyel müşterilere ulaşma, yeni ürün ve hizmetlerini tanıtmaktır.

Ürün ve hizmetlerinizle ilgili yeni müşteri adaylarının ilgisini çekmek için sizi amacınıza ulaştıracak bir fuar standında sahip olmanız hayati önemdedir.

Büyük fuarlarda yüzlerce rakibinizle aynı alanda olduğunuzu aklınızdan çıkartmamalı, ortak müşteri adaylarınızın dikkatlerini çekmek için onların da ellerinden gelenin en iyisini yapacağını göz önünde bulundurmalısınız.

Dünyada yaşanan baş döndürücü teknolojik ve teknik gelişmeler, fuar standı sektöründe de oldukça fazla kiralık fuar standı türünün ortaya çıkmasını sağlamıştır. Stand çeşitlerinin bu kadar çoğaldığı bir ortamda ne tür bir stand ile fuara katılmanız gerektiğine karar vermek de önemli bir hal aldı.

Ne tür bir fuar standı  kiralamanız gerektiğine karar verirken bütçenizi, ürün sergileme biçiminizi ve alanınızı göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü fuar standı fiyatları kullanılan malzeme türüne göre de farklılık göstermektedir.

Yazımızın devamında stand türleri üzerinde durarak detaylı bilgiler paylaşacağız.

Özel Tasarım Fuar Standı

Aslında fuar sektöründe Lima Fuar gibi firmaların yaptığı stand tasarımlarının tamamı müşteriye özel çalışmalardır. Özel tasarım fuar standı sunta, mdf, demir profiller ve benzeri malzemelerle yapılan ve sınırsız bir tasarım ve uygulama imkanı sağlayan stand türleridir.

Özel tasarım standlarda kullanılan malzemeler projeye özel olarak kullanıldığı için demonte edildikten sonra kullanılamaz. Kullanılan malzemenin geri dönüşümü yok denecek kadar az olduğu için bu tür standlar diğer stand türlerine göre daha maliyetlidir. Ancak firmaların tasarımda fark yaratma yarışında olduğu günümüz fuarlarında en çok tercih edilen stand türüdür.

Amanya’da fuar standı kuran firmalar ayrıca tavandan asılan totemleri standlarında kullanabilirler. Almanya, İtalya, Hollanda gibi bir çok ülkede fuar standı tasarımlarında tavandan asılan truss ve totem benzeri yapılar kullanılabilmektedir.

Modüler ve Maxima Standlar

Alüminyum veya alaşım profiller belli ölçülerde hazırlanmış ahşap, cam  gibi paneller kullanılarak da fiyat-fayda açısından avantajlı standlar hazırlanabilir. Modüler standlarda kullanılan malzemenin monte-demonte sistemine sahip olmasından kaynaklı olarak malzemenin geri dönüşümü yüzde yüze yakındır. Bu da fiyatları aşağı çeken en önemli unsurdur.

Lima Fuar Modüler ve Maxima fuar standı malzemelerini müşteriye özel hazırlanmış birtakım paneller ürün teşhir üniteleriyle entegre ederek hybrid stand çalışmaları da yapmaktadır. Bu tür hybrid stantlarla özel tasarım stantlara yakın bir görsellik sunarken aynı zamanda maliyet açısından da müşterisine avantaj sağlamaktadır.

Modüler ve Maxima fuar standı çalışmalarda şüphesiz en önemli faktör, tasarım ve grafik uygulamanın kalitesidir.

Taşınabilir Fuar-Kongre Standı

Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi tanıtmak için düzenli olarak kongrelere ve fuarlara katılarak info desk mahiyetinde standlar açıyorsanız, büyük modüler fuar standı kiralama sizin için doğru seçim olmayabilir.

Kolay taşınabilirliğe ihtiyacınız varsa özel olarak tasarlanmış Örümcek Stand olarak da anılan taşınabilir bir stand, sizin için en iyi seçim olabilir. Bu tür standlar bir reklam afişi ve bu afişin üzerine sabitlendiği katlanabilir hafif metal aksamdan oluşur.

Taşınabilir standlar pop-up stand, banner stand ve panel sistemler şeklinde olabilir. Özellikle kongreler ve konferanslarda pratik bir şekilde kurulabilir. Taşınabilir standlar fuar sonrası tekrar kullanmak üzere kolayca paketlenebilirler.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Şirin Çoban serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Açlık Grevi'nde 300. gün: 'Açlık grevi bir çığlıktır, sakın ha kulaklarınız buna alışmasın'