Ana SayfaToplumsal CinsiyetJineoloji Konferansı: ‘Kapitalist moderniteye karşı alternatif bir yaşam’

Jineoloji Konferansı: ‘Kapitalist moderniteye karşı alternatif bir yaşam’

HABER MERKEZİ – Jineoloji Konferansı kadınların konuşmaları ve bundan sonraki süreçte amaçlanan konuların aktarımı ile sona erdi. Jineoloji Akademisi üyesi Rumet Heval, amaçlarının ‘yaşamı, toplumu, kadını, çocukları katleden kapitalist modernite gerçeğine karşı yeni bir yaşam felsefesi’ olduğunu söyledi.

Kuzey Suriyeli kadınların katılımıyla Cizir Kantonu’na bağlı Derik kentinde “Jineoloji Toplum Gerçeğini Kadın Doğasıyla Aydınlatıyor” sloganıyla düzenlenen Jineoloji Konferansı sona erdi.

Konferansın ikinci gününde, Rojava’ya gelen enternasyonalist kadın devrimciler Medya ve Nujin İtalyanca bir dinleti sundu.

Ardından Jineoloji Akademisi’nin hazırlamış olduğu ve bundan sonra yürütülecek çalışmaları içeren proje taslağı okundu.

Jineoloji Akademisi’nin amaçları:

Jineoloji Akademisi üyesi Rumet Heval yeni bir örgütlenme modeline ihtiyaç duyulduğunu belirterek, amaçlarını şöyle sıraladı:

“Yaşamı, toplumu, kadını, çocukları katleden kapitalist modernite gerçeğine karşı yeni bir yaşam felsefesini alternatif olarak sunar.

Kadınların Rojava ve Suriye’de siyasi, askeri, toplumsal, kültürel ve hukuksal alanda elde etmiş olduğu kazanımları daha da derinleştirmeyi, bu alanların içeriğini daha güçlü doldurmayı akademi çalışmalarıyla amaçlamaktadır.

Kadın erkek ilişkilerinde egemenlik ve kölelik ilişkilerinin yaratıldığı gerçeğinden hareketle özgür eş yaşam projesini devreye koyarak erkeği dönüştürmeyi esas alır.

Boşanma, aile içi şiddet, aile içi her türlü cinsiyetçilik, kadını namus gören, berdel gören, ensest ilişki, çocuk yaşta evlilik, çok eşlilik, fuhuş, kadın katliamlarına karşı bunları araştırır, mevcut sorunlarına çözüm üretir.

Jineoloji akademileri eğitim, etik-estetik, sağlık, ekonomi, sosyal alan ekoloji, tarih, özgür eş yaşam, demografya, politika öz savunma, hukuk, basın ve genç kadınlar alanında kendisini örgütlemeyi hedefler.”


Bu haber MA’dan derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir Cemal Süreya Sergisi: 'Hayat Kısa Kuşlar Uçuyor'
Sonraki Haber
Gözaltına alınan gazeteci Özdemir serbest bırakıldı