Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadıköy’de bir kız çocuğuna saldırıp serbest kalmıştı: Yeniden gözaltına alınan saldırgan tutuklandı

Kadıköy’de bir kız çocuğuna saldırıp serbest kalmıştı: Yeniden gözaltına alınan saldırgan tutuklandı

HABER MERKEZİ – İstanbul Kadıköy’de bir kız çocuğuna saldırdığı için gözaltına alınıp serbest bırakılan erkek, tekrar gözaltına alınarak tutuklandı. Mahkeme saldırganın kadınların özgürce güven içerisinde dolaşma haklarına müdahale ettiğini kaydetti.

İstanbul Kadıköy’deki Caferağa Mahallesi’nde dün (26 Ocak) sabah saatlerinde kaldırımda yürüyen 17 yaşındaki kız çocuğu, bir erkeğin saldırısına maruz kalmıştı.

Çocuğun ve babasının şikayeti üzerine saldırgan A.K.G. gözaltına alınmış, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Tepki çeken bu olayın ardından çocuğun ailesi kızlarının psikolojisinin bozulduğunu ve şüphelinin evlerinin yakınlarında dolaştığına dair duyumlar aldıklarını belirterek A.K.G. hakkında yeniden şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırganın tekrar gözaltına alınmasına karar verdi.

Tekrar gözaltına alınan A.K.G. savcılık ifadesinin ardından “kasten yaralama” ve “silahla kasten yaralama” suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

‘Kadınların özgürce güven içerisinde dolaşma haklarına müdahale’

Kartal’da bulunan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, A.K.G.’nin tutuklanmasına karar verdi.

Saldırganın tutuklanmasına karar veren mahkeme, tutuklama gerekçesi olarak kişilerin, özellikle kadınların özgürce güven içerisinde dolaşma haklarına müdahale anlamına gelmesi sebebiyle toplumsal anlamda taşıdığı önem, şüphelinin serbest bırakılması halinde mağdura ve ailesine baskı yapma girişiminde bulunma ihtimali bulunduğu gerekçeleriyle tutuklama tedbirinin ölçülü ve gerekli olduğu’ belirtildi.




Önceki Haber
Afrin'e giden Robert Fisk, gördüklerini yazdı: Gerçek kurbanlar mülteciler, bebekler, kadınlar ve çocuklar
Sonraki Haber
Fehim Taştekin ÖSO'yu yazdı: TSK kimlerle yürüyor?