Ana SayfaDünyaKaliforniya’da sel ve heyelan: 17 kişi yaşamını yitirdi

Kaliforniya’da sel ve heyelan: 17 kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki sel ve heyelanda en az 17 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilirken, şiddetli yağış ve fırtınanın sürmesinin beklendiği açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanda en az 17 kişinin yaşamını yitirdiği, 20 kişiye ise ulaşılamadığı bildirildi.

Haftalarca süren yangınların sahil şeridi boyunca toprağı tutan bitki örtüsünü tahrip etmesinin heyelanda rol oynadığı belirtilirken, dördü ağır olmak üzere 10 civarında kişinin yaralandığı aktarıldı.

Aynı zamanda Montecito kentindeki kurtarma çalışmaları sırasında çamur ve moloz yığınları arasından çok sayıda kişi çıkarıldı.

Orman yangınları sırasında hasar gören evlerin önemli bölümünün de sellerde yıkıldığı açıklandı.

Tahliye çağrısı

Santa Barbara Bölgesi Şerifi Bill Brown, arama kurtarma çalışmaları hakkında konuştu.

Brown, “Şu an için zarar gören yapıların içinde hayatta olanlar olup olmadığına odaklanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Salı günü bastıran şiddetli yağışlar nedeniyle Los Angeles’in kuzeyindeki Santa Barbara’da oturanlara bölgeyi gönüllü olarak tahliye etmeleri çağrısında bulunuldu.

Santa Barbara itfaiyesinden yapılan açıklamada, tahliye çağrısına bölge sakinlerinin sadece yüzde 15 kadarının uyduğu belirtildi.

Bu bölgede yaşayanlar Aralık ayında da orman yangınları nedeniyle tahliye edilmişti.

Yağışlar sürecek

Yağışlardan önce esen şiddetli fırtınanın yol açtığı tahribat arama ve kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.

Kısmen sular altına kalan yolları yıkılan ağaçların da kapattığı ve otobanın 50 kilometrelik bölümünde ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Los Angeles’in banliyölerinden Burbank’te de toprak kayması nedeniyle birçok araç çamurların altında kaldı, evler yıkıldı ve gaz boruları tahrip oldu. Resmi makamlarca bölgenin tahliye edilmesine karar verildi.

Ayrıca Los Angeles havalimanının sular altında kalan bölümü kapatılırken, meteoroloji uzmanları, şiddetli yağış ve fırtınanın sürmesini beklediklerini açıkladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İçerik 'uygunsuzmuş': Barış Atay'ın oyunu 'Sadece Diktatör'e Artvin'de salon verilmedi
Sonraki Haber
İSKİ'den 10 ilçe için su kesintisi açıklaması