Ana SayfaÇalışma YaşamıKESK’ten “OHAL değil demokrasi” mitingine katılım çağrısı

KESK’ten “OHAL değil demokrasi” mitingine katılım çağrısı

HABER MERKEZİ – KESK, “OHAL değil demokrasi” diyerek, 14 Ocak günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenleyeceği mitinge katılım çağrısı yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, “OHAL değil demokrasi” sloganıyla 14 Ocak günü saat 15:00’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda miting gerçekleştirecek.

KESK, Olağanüstü Halin (OHAL) kaldırılması, Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) geri çekilmesi, işten atılan emekçilerin işine iade edilmesi talebiyle düzenlenecek mitinge Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı ve KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Kazım Yılancı, OHAL ile artan baskı düzenine asla boyun eğmeyeceklerini söyledi.

“Bugün şiddet ve dehşet saçanlar gidecek”

Yılancı baskı ortamına rağmen emek ve demokrasi mücadelesini yürütmeye devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

Bugün şiddet ve dehşet saçanlar, yarın emeğe, akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıkları ile çekip gidecekler.

“Gülmen ve Özakça işlerine iade edilmeli”

19 Ocak tarihinden itibaren OHAL’in uzatılmaması gerektiğini vurgulayan Yılancı, KHK düzenlemelerinin bir an önce Meclis gündeminde tartışılmaya açılması gerektiğini dile getirdi.

“İhraç edilen kamu emekçilerine yargı yolu açılmalı, KHK komisyonu açık ve şeffaf hale getirilmeli” diyen Yılancı, başta da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine iade edilmesi gerektiğini söyledi.

“Beklenen aydınlığı getirmek için ayakta kalacağız”

“Her kışın baharı, her karanlığın bir sonu vardır. Özlenen baharı, beklenen aydınlığı getirmek için tüm baskılara karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz” diyen Yılancı herkesi “OHAL değil demokrasi” mitingine katılmaya davet etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kemalbay: Herkesin hayatını karartan iktidara karşı umut elimizde
Sonraki Haber
HDP'den Münir Özkul için mesaj