Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’na Almanya’da Afrin protestosu

Kılıçdaroğlu’na Almanya’da Afrin protestosu

HABER MERKEZİ – TSK’nin Afrin’e yönelik hava saldırısı sonrası ilk kez konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bugün Afrin’de çarpışan askerlerimize sadece ve sadece şimdilik şu dilekte bulunuyoruz, Allah onların yardımcıları olsun” dedi. Bunun üzerine konuşma yaptığı salondan tepkiler yükseldi ve Almanya Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut protesto amacıyla salonu terk etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı saldırının ardından ilk kez konuştu.

Almanya’nın Wuppertal kentinde bulunan Kılıçdaroğlu, katıldığı bir galada yaptığı konuşmada, “Ben şimdi burada konuşurken Afrin’de çarpışan kahraman askerlerimiz var. Biz hiçbir ülkede terör olmasını istemeyiz. Komşularımızla huzur içerisinde yaşamak isteriz. Biz burada acıları paylaşırken, acıları yaşayan anneler var Türkiye’de. Hiçbir annenin acı çekmesini istemeyiz. Bugün Afrin’de çarpışan askerlerimize sadece ve sadece şimdilik şu dilekte bulunuyoruz, Allah onların yardımcıları olsun” dedi.

Bunun üzerine CHP lideri, salonda bulunan seyircilerden tepki topladı.

Etkinlikteki bazı seyirciler “Savaşa Hayır” ve “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganlarıyla Kılıçdaroğlu’nu protesto etti ve salonu terk etti.

Sol Parti milletvekili salonu terk etti

Kılıçdaroğlu’nun Afrin’le ilgili sözleri üzerine Almanya Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut da protesto amacıyla salonu terk etti.

CHP liderinin konuşması bitmeden protokoldeki koltuğunu terk eden Akbulut, Almanya’da yayın yapan Yeni Hayat gazetesine şu açıklamayı yaptı:

“CHP Almanya yönetimi pek çok kez arayarak beni etkinliğe davet etti. Kabul ederek katılma kararı aldım. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun Afrin’e savaş için yaptığı açıklamayı kabul etmem mümkün değildi. Sözde muhalefet partisinin lideri olan Kılıçdaroğlu, Afrin ve Kürtler konusunda hükümetle aynı söylemi kullandı. Bu nedenle daha fazla etkinlikte kalmam mümkün değildi. SPD milletvekillerine de konuşmanın içeriği konusunda bilgi vererek salonu terk ettim. Savaş açıklaması ve AKP’ye bu konuda destek Türkiye haklarının yararına değildir. Biz Sol Parti olarak savaşa ve silahlanmaya karşı çıkan bir partiyiz: Bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz.”

Ne oluyor?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Afrin’e operasyonun fiilen başladığını” söylemesinin ardından Afrin ve çevresine Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları tarafından hava saldırısı başlatıldı.

Yerleşim birimlerine yakın alanlara yapılan hava saldırılarında YPG’nin açıklamasına göre şimdiye kadar aralarında 7’si sivil, 3’ü YPG ve YPJ’li olmak üzere 10 kişi yaşamını yitirdi. Bombardıman sonucu çok sayıda sivil de yaralandı.

Hava bombardımanının yanı sıra sınırdan Afrin’e dönük top atışları da yapılıyor.


Türkiye’den Afrin’e saldırı: Ne oldu, kim ne dedi?

Afrin’e hava saldırısı: ABD ve Rusya neden izledi?

David Harvey ve Noam Chomsky dahil 13 önemli isimden dünyaya Afrin çağrısı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Barış Bloku'ndan 'Afrin savaşına hayır' çağrısı
Sonraki Haber
Afrinliler: Erdoğan barış istemediğini kanıtladı; işgale izin vermeyeceğiz