Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan hükümete: Çıkar bir KHK faizi sıfırla

Kılıçdaroğlu’ndan hükümete: Çıkar bir KHK faizi sıfırla

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, faiz oranlarına dikkat çekti ve hükümete KHK çıkartma çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, “Faize karşısın faizi düşür. Düşüremiyor. Çıkar bir KHK faizi sıfırla vatandaşın borcunu sildim de” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Gündemdeki başlıklara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, hakimler üzerinde iktidarın büyük baskının olduğunu söyledi ve “’HSK görevini sağlıklı yapamıyor. Hakimler Saray Kurulu olmayın” dedi.

Faiz oranlarındaki artışa dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Faize karşısın faizi düşür. Düşüremiyor. Çıkar bir KHK faizi sıfırla vatandaşın borcunu sildim de” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

‘Gerginlik istemiyoruz’

Gerginlik kavga istemiyoruz ama gerçekleri söyleyince birileri rahatsız oluyor. Kim hangi dertten muzdarip bunu da birilerinin dile getirmesi lazım. O görev de bize düşüyor. Sadece onlar konuşacak biz hiç ses çıkarmayacağız. Onlar diyecekler ki ne güzel muhalefet. Yanlışları biz dile getireceğiz. Bizden rahatsız olduklarını biliyorum. Gerçekleri dile getirmek benim ve partimin boynunun borcudur. 2018’in hemen başlarında iki kaybımız oldu birisi Münir Özkul oyunuyla herkesin gönlünde yer alan Türk sinemasının ve tiyatrosunun önemli bir insanı… Zaman zaman Yaşar Usta oldu emekçilerin haklarını savundu. Aydın Boysan’ı da kaybettik. Çok sayıda eseri vardı bir aydındı İstanbul beyefendisiydi. Onunla evinde balkonda yaptığım sohbeti hayatım boyunca unutmadım unutmayacağım. Onları rahmetle ve minnetle anıyoruz.

‘Taşeron işçilerin sorunlarını çözemediler’

Türkiye’nin gündeminde taşeron işçilik diye bir şey yoktu. 1 milyonu aşkın insanın geleceği yoktu. Bunları ilk kez Türkiye’nin gündemine biz taşıdık. Bir KHK ile taşeron işçilerin sorunlarını çözmeye çalıştılar ama çözemediler. İki türlü çifte standart yaptılar. Kadroya alıyoruz ama kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olamayacaksınız dediler. Nasıl kadro veriyorsun? Önümüzde 2019 var benim için önemli senin için de önemli 2019’da yetkilendir sen de diğer işçiler gibi toplu sözleşme hakkına kavuşacaksın onlar hangi haklardan yararlanıyorsa sen de aynı haklardan yararlanacaksın. Taşeron işçilerin bir kısmını sözde kadroya aldılar 50 bine yakın taşeron işçiye kadro vermiyorlar. Ankara’daki beylerin keyfi öyle istemiş. Biz kim olursa olsun hangi görüşten olursa olsun ona sonuna kadar kadroyu vereceğiz. Kamyon şoförlerinin derdini dile getirdim Sayın Binali Yıldırım beni eleştirdi ‘Onların durumu çok iyi’ dedi. Dünyanın en pahalı mazotunu veriyorsun. Nasıl diyebilirsin ‘Kamyon şoförleri hayatından çok memnun?’ Senin sorununu çözmek için bu Meclis’te ben kavga veriyorum senden sadece bir oy bekliyorum 2019’da. İnfaz ve koruma memurları da diyorlar ki biz ofiste çalışmıyoruz emniyeti sağlıyoruz. Bizi de emniyet hizmetleri sınıfına alın diyorlar.

‘Vatandaşın cebinde büyüme yok’

2017’nin son ayları bütçe görüşüldü. Yüzde 11.1 büyüdük. Çin’i Hindistan’ı geriye attık. Vatandaş cebine baktı büyüme yok. Nerede bu büyüme? Eğer gerçek bir büyüme olsa işsizlik azalır. Özellikle üniversite mezunları arasında işsizlik çok daha yüksek. Bir grup da var iş aramaktan tamamen umudunu kesmiş. 7 Şubat 2017 AK Parti’nin genel başkanı TOBB’da konuşma yapıyor işverenlere diyor ki işsizliği önleyeceğiz. ‘Bu seferberlikte işsizliği gümbür gümbür çökerteceğiz’ diyor. Çöktü mü? Hayır. İşsizlik azalmıyor çünkü büyüme üretime dayalı bir büyüme değil. Elin parasıyla büyüme olmaz. Vatandaşın geliri değil borcu arttı.

‘Çıkar bir KHK faizi sıfırla’

Faize karşısın faizi düşür. Düşüremiyor. Çıkar bir KHK faizi sıfırla vatandaşın borcunu sildim de. Siz tefeci bir düzen getirmişsiniz. Vatandaş dünyanın en ağır vergilerini ödüyor. Hem faiz ödüyor hem dünyanın en ağır vergilerini ödüyor.

‘OHAL’i yeniden niye getiriyorsun?’

OHAL’i yeniden uzatıyorlar. Parlamento tamamen devre dışı. OHAL’i yeniden niye getiriyorsun? FETÖ ile mücadele ise yap kardeşim. FETÖ ile mücadele değil muhalefetle mücadele ediyorlar. Gerçekleri yazan gazetecilerle gazetelerle mücadele ediyorlar. Hapishanelerde yatan yüzlerce öğrencimiz var. Boğaziçi Köprüsü’nde boğazı kesilen er var.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
SİYAD 2017 ödülleri: 'İşe Yarar Bir Şey' dokuz dalda aday
Sonraki Haber
Bahçeli, Erdoğan’ın davetini kabul etti