Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan hükümete Suriye eleştirisi

Kılıçdaroğlu’ndan hükümete Suriye eleştirisi

HABER MERKEZİ – Hükümetin Suriye politikasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Esad için orada çarpışıyoruz. Üç hamle ötesini görmezseniz diğer aktörlerin oyuncağı olursunuz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te grup toplantısında konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmesi için “İl Başkanımız cevabını verecek” diyen Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’da bugün gelinen noktada kaybedenlerden birinin Türkiye olduğunu kaydederek, şu sözleri kullandı:

Hükümete sağduyu çağrısı yapmak bizim görevimiz. Diplomaside hamasetin geçerliliği yoktur. Diplomatik kanallar sonuna kadar zorlanmalı. El Bab’ta şehit sayısı 70’i aştı. Esad için orada çarpışıyoruz. Üç hamle ötesini görmezseniz diğer aktörlerin oyuncağı olursunuz. Türkiye büyük bir devlettir, Suriye’de yaşananlar dolayısıyla kendi geleceğini güvence altına almak zorundadır. Tampon bölge oluşturmak zorundadır. Ama bu noktaya gelinceye kadar izlenen politikalar Türkiye’yi bu bataklığa getirdi. Kendi topraklarımızdan Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırmak zorunda kaldık. Geldiğimiz noktaya bakın. Ege adalarını soruyoruz.

‘OHAL mağdurları arasında işsizlik yüzde 65’

Kılıçdaroğlu ayrıca Olağanüstü Hal’in (OHAL) ilan edildiği 20 Temmuz’u bir kez daha “darbe” olarak nitelendirdi, milyonlarca insanın mağdur edildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Saray’ın 15 Temmuz’unda sivil darbe yapıldı. 1 milyonu aşkın aile mağdur edildi. OHAL mağdurları arasında işsizlik oranı yüzde 65. İnsaf ya insaf, bunlar bizim vatandaşımız. OHAL mağdurlarının çektiği en büyük sıkıntı yüzde 92 ekonomik, psikolojik, yüzde 8 sosyal ölüm. OHAL KHK’sıyla atılanların çoğu herhangi bir işleme tabi tutulmamış. Yüzde 50’si bulunduğu mahalleyi terk ediyor, mahalle baskısı nedeniyle” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İŞKUR önünde soyunarak isyan etti: 'İşçiyim ben, aç işçi, hakkımı savunmuyorlar'
Sonraki Haber
Hrant Dink, katledilişinin 11’inci yılında anılacak