Ana SayfaDünya‘Kirli anlaşma; rehine serbest kalsın diye tank fabrikası kurmak absürt’

‘Kirli anlaşma; rehine serbest kalsın diye tank fabrikası kurmak absürt’

HABER MERKEZİ – Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Almanya’da gerçekleşen Çavuşoğlu-Gabriel görüşmesine tepki gösterdi. Türkiye’de tutuklu bulunan Deniz Yücel’i kastederek konuşan Özdemir, “Rehineyi serbest bırakması için ödül olarak bir tank fabrikası inşa etmek bütünüyle absürt bir mantık olur” dedi.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Almanya’nın Goslar kentinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile mevkidaşı Sigmar Gabriel’le bir araya gelmesine yönelik eleştirilerde bulundu.

Görüşmeyi “iyi ve önemli” olarak nitelendiren Özdemir, buna karşın “kirli anlaşma” uyarısında bulundu.

DW Türkçe’nin haberine göre Özdemir, yaklaşık bir yıldır Türkiye’de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel’in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kişisel rehinesi olarak tutulduğunu” savundu.

Alman savunma sanayisi şirketi Rheinmetall’in Türkiye’de tank fabrikası kuracağı iddialarına atıfta bulunan Özdemir, “Rehin alan kişiye rehineyi serbest bırakması için ödül olarak bir tank fabrikası inşa etmek bütünüyle absürt bir mantık olur” şeklinde konuştu.

Özdemir, Ankara yönetiminin “sempati toplama politikasının bir rota düzelmesinin sonucu olmadığını”, aksine ekonomideki sıkıntılar ve siyasi izolasyonla ilgili olduğunu öne sürdü.

Berlin’in Ankara’ya karşı net bir tutum benimsemesi gerektiğini söyleyen Özdemir, son olarak şunları söyledi:

Türkiye’de hukuk devletinin asgari şartlarına sadık kalınmadığı, muhalifler ve eleştirel gazetecilerin siyasi nedenlerle tutuklu bulunduğu ve olağanüstü hâl kaldırılmadığı sürece ilişkilerde normalleşme, AB ile Gümrük Birliği’nin genişletilmesi ve her şeyden önemlisi silah ticareti olmayacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bitlis’in 13 köyünde sokağa çıkma yasağı
Sonraki Haber
'2017 yılında 409 kadın öldürüldü, 387 çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı'