Ana SayfaGüncelKışanak ve Tuncel’e tahliye yok, mahkeme heyeti yine değişti

Kışanak ve Tuncel’e tahliye yok, mahkeme heyeti yine değişti

HABER MERKEZİ – – DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın tutuklu olarak yargılandıkları davada tahliye çıkmazken, mahkeme heyeti yine değişti.

Tutuklu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 4’üncü duruşması görüldü.

Sabahat Tuncel ve Gültan Kışanak Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanmayı reddederken, avukatları hazır bulundu.

Duruşmayı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, DBP Eş Genel Başkan yardımcısı Berat Birtek, DBP Diyarbakır il yönetimi, Malatya DBP ve HDP il yöneticileri ve ailelerin yanı sıra çok sayıda kişi takip ederken, duruşmada mahkeme heyetinin yine değiştiği görüldü.

Duruşma, iddia makamının katalog suçları gerekçe göstererek Kışanak ile Tuncel’in tutukluluk halinin devamını talep etmesi ile başladı.

‘Mahkemenizden ricam mahkemenin ciddiye alınması’

Daha sonra avukatların savunmalarına geçilen duruşmada söz alan Gültan Kışanak’ın avukatı Cihan Aydın, mahkeme heyetinin değişmesine dikkat çekerek, 1 yılı aşkın süredir devam eden yargılamada 4 mahkeme heyetinin ve 12 yargıcın değiştiğini ifade etti.

Aydın, “Mahkemenizden ricam mahkemenin ciddiye alınması ve bu samimiyetsiz yargılanmaya bir an önce son verilmesidir” diye konuştu.

‘Düşüncelerinden kaynaklı yargılanıyorlar’

Aydın’dan sonra savunma yapan Sabahat Tuncel’in avukatı Cemile Turhallı ise “Düşünce özgürlüğü İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde güvence altına alınmış ve yine aynı şekilde Türkiye’de kendi Anayasa’sında bunu güvence altına almıştır. Ancak siyasi kimlikleri olan müvekkillerimizin düşüncelerinden kaynaklı yargılandığını görmekteyiz” şeklinde konuştu.

Avukatların savunmasından sonra duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, yüklenen suçun niteliği, mevcut delil durumu ve istenen cezanın miktarını göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 2 Mart’a erteledi.

İddianameden

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Kışanak için “örgüt kurmak ve yönetmek”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak” ve 41 kez “örgüt propagandası yapmak” suçlamalarıyla 230 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Tuncel hakkında ise, “örgüte üye olmak” ve “örgütü propagandası yapmak” suçlarından 135 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'OHAL altıncı kez uzatılacak'
Sonraki Haber
Trump'tan silah ihracatının artırılması için talimat