Ana SayfaDünyaKosovalı Sırp siyasetçi İvanoviç suikastla öldürüldü

Kosovalı Sırp siyasetçi İvanoviç suikastla öldürüldü

HABER MERKEZİ – Kosovalı Sırp siyasetçilerden Oliver İvanoviç, Sırpların yönetimindeki Mitroviça’nın kuzeyinde suikastla öldürüldü.

Kosovalı Sırp siyasetçi Oliver İvanoviç, sabah saatlerinde Mitrovitça’nın kuzeyindeki parti binasının önünde silahlı saldırıya uğradı.

Özgürlük, Demokrasi ve Adalet Partisi’nin başkanı olan 64 yaşındaki İvanoviç’in göğsünden dört kurşunla vurulduğu ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre suikast haberinin ardından, Brüksel’de Avrupa Birliği’nin (AB) arabuluculuğunda Kosovalı Arnavutlarla müzakere eden Sırp heyeti görüşmeleri terk etti.

Brüksel’deki görüşmeleri terk eden Sırp heyetinden Marco Djuric, “Bu, cezalandırılması gereken bir terör eylemidir” dedi.

Sırp hükümeti de Belgrad’da olağanüstü bir güvenlik toplantısı yapma kararı aldı.

Kosova’nın Sırbistan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana Mitroviça Sırplar ve Arnavutlar arasında bölünmüş durumda. Mitroviça’nın kuzeyi Sıplar, güneyi ise Arnavutlar tarafından yönetiliyor.

Savaş suçları iddiası

İvanoviç, 1999’da Arnavutlara karşı işlediği iddia edilen savaş suçlarından yeniden yargılanmak üzereydi.

Ocak 2016’da Kosova’daki AB yargıçları İvanoviç’i dokuz yıl hapse mahkum etmiş, fakat karar bir yıl sonra temyiz mahkemesi tarafından bozulmuştu. İvanoviç tüm suçlamaları reddediyordu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hrant Dink, katledilişinin 11’inci yılında anılacak
Sonraki Haber
HDP Milletvekili Altan Tan’a 15 yıl hapis istemi