Ana SayfaDünyaKüba’da devrimin 59. yılı kutlanıyor

Küba’da devrimin 59. yılı kutlanıyor

HABER MERKEZİ – Küba Devrimi’nin 59. yılı ülkenin tüm kentlerinde kutlanırken, ülkeye destek mesajları gönderildi.

1959 yılının ilk gününde Fidel Castro önderliğindeki İsyancı Ordu, Küba’nın doğusundaki Santiago de Cuba kentinde galip gelmiş, Küba Devrimi’nin zafere ulaştığı ilan edilmişti.

Şimdiyse bu zaferden tam 59 yıl sonra Küba’da devrimin yıl dönümü Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği konser, kültürel etkinlik ve dans gösterileriyle kutlanıyor.

Fidel Castro’nun 1 Ocak 1959 tarihinde sabahın ilk ışıklarında konuşma yaptığı Santiago de Cuba kentinde “Fieste de la Bandera” adı altında kutlamalar düzenlenirken, devrim ve devrimin kazanımlarına ilişkin devlet görevlileri tarafından mesajlar da yayımlanacak.

Küba Devrimi, aynı zamanda Latin Amerika ve dünyanın geri kalanındaki antiemperyalist mücadeleyi benimseyenler tarafından da kutlanıyor.

Twitter’dan bir mesaj paylaşan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Küba halkını tebrik etti ve “Karar vermesi ve yönetmesi gereken halktır” diye yazdı.

Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega ve Yardımcıs Rosario Murillo ise Küba Devlet Başkanı Raul Castro’yu hükümeti adına tebrik mesajı gönderdi.


Karınca Dış Haberler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mezardan çıkartılan cenazeler: Savcıya çocuğunun cenazesini soran anneye ‘Niye oğlunu dağa gönderdin?’ yanıtı
Sonraki Haber
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: 2017 yılında 409 kadın erkekler tarafından öldürüldü