Ana SayfaDünyaKüresel borç rekor seviyede

Küresel borç rekor seviyede

HABER MERKEZİ – Küresel borç 2017’nin üçüncü çeyreğinde 233 trilyon dolar ile rekor seviyeye ulaşırken, finans dışı sektörlerdeki borç oranının rekor düzeyde arttığı ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

Uluslararası Finans Enstitüsü’nün (IIF) raporuna göre küresel borç 2017’nin üçüncü çeyreğinde daha önce görülmemiş bir seviyeye ulaşarak 233 trilyon doları buldu.

Rapor, 2016 sonundaki küresel borç miktarında yüzde 8 artış yaşandığını ortaya koydu.

Finans dışı sektörlerdeki borç oranının rekor düzeyde arttığı ülkeler arasında Türkiye ile birlikte Kanada, Fransa, Hong Kong, Güney Kore ve İsviçre yer aldı.

Düşük faiz oranları etkili oldu

IIF, borç miktarındaki artışın olası nedenleri arasında, merkez bankalarının kredi koşullarında sıkılaşmaya gitmekten kaçınması olabileceğini ifade etti. Uzun vadeli düşük faiz sürecinin de borç seviyelerindeki yükselişi desteklediği ifade edildi.

Öte yandan raporda, küresel çapta borcun Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya (GSYH) oranının düşmeye devam ettiği, 2016’nın üçüncü çeyreğinde kırdığı rekorun ardından yüzde 3 azalarak yüzde 318 seviyesinde olduğu kaydedildi.

IIF analistleri, bu oranın düşmesinde, Türkiye ve Çin gibi ülkelerde artan enflasyon ile büyümedeki artış gibi etkenlerin olduğunu belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP Milletvekili Osman Baydemir serbest bırakıldı
Sonraki Haber
'Kongreye giderken politik tartışmaları yapmayalım diye düzen partileri gibi isim tartıştırmaya çalışıyorlar'