Ana SayfaGüncelKürkçü, Nazi dönemine benzetti: Serinkanlı bir katliam hesabı var

Kürkçü, Nazi dönemine benzetti: Serinkanlı bir katliam hesabı var

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, partisine dönük operasyonları ‘serinkanlı bir katliam hesabı’ olarak niteledi, Nazi dönemi benzetmesi yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, kentte partilerine dönük gözaltı ve tutuklamalara ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan HDP İzmir Milletvekilli Ertuğrul Kürkçü, gözaltı ve tutuklamaları “siyasi soykırım” olarak nitelendirerek, Nazi dönemi benzetmesi yaptı:

“Almanya’da Nazilerin Yahudilere ve muhaliflere karşı yaptığından tek farkı şimdilik bu soykırımın muhataplarının toplama kamplarına götürülerek gaz odalarında infaz edilmiyor olmalarıdır. Alman Holokost’undan gaz odalarını çıkardığınız zaman geriye kalan Türkiye’de yapılandır. İzmir’in nüfusu 4 buçuk milyon. Bu şehirde sadece bir yıl içinde 3 bin insan, hukuki tarafı olmaksızın gözaltına alınıyorsa son derece büyük bir sorun var demektir. Bu, her şeyin ötesinde bir yaklaşımdır. Bu, insanların tabii kılındıkları hukuk rejimine inanmalarını imkansız hale getirebilir.”

Gözaltıların durup dururken yapılmadığını vurgulayan Kürkçü, “Serinkanlı bir katliam hesabıdır bu” dedi ve ekledi: “Türkiye’de mutlak bir sultanlık hırsının aritmetiğe, nüfus hesaplarına, seçmen ve oy kütüklerine dönüşmüş halidir.”

Kürkçü, partisinin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ortaya koyduğu başarının ‘bir milim gerisinde olmadığının’ da altını çizerek, şunları söyledi:

“Tek bir vekilimiz kalana kadar parlamentoda ne olursa olsun halkın bize verdiği vekaleti parlamentoda sürdüreceğiz. Bu mücadeleyi cesaret ve metanetle kazanacağız. Asla ama asla Tayyip Erdoğan’ın, Saray’ın bize verdiği düelloyu kabul etmeyeceğiz. Biz düello için değil halk hareketi için mücadele ediyoruz.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van'da şüpheli çocuk ölümü: Baba gözaltına alındı
Sonraki Haber
Soylu'dan polise 'ayak kırma' talimatı: Gereğini yapın, sorumluluk bana ait