Ana SayfaDünyaKuzey Kore liderinden ABD’ye: Nükleer silah düğmesi masamda

Kuzey Kore liderinden ABD’ye: Nükleer silah düğmesi masamda

HABER MERKEZİ – ABD’nin bütünüyle vuruş menzillerinde olduğunu savunan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ‘nükleer silah düğmesinin masasında olduğunu’ söyledi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yaptığı yeni yıl konuşmasında, ABD’ye yönelik tehditlerine bir yenisini daha ekleyerek, ‘nükleer silah düğmesinin masasında olduğunu’ söyledi.

Kim Jong-un, ABD’nin bütünüyle vuruş menzillerinde olduğunu da öne sürerek, şunları ifade etti:

Bütün ABD, nükleer silahlarımızın menzili içinde ve bir nükleer düğme her zaman masamda duruyor. Bu bir tehdit değil, gerçek.

Kuzey Kore lideri, “Ülke olarak bu yıl nükleer silah başlıklarının ve balistik füzelerin kitlesel bir şekilde üretime yoğunlaşmaları gerektiğini de” belirtti.

Ayrıca Kim Jong-un, Güney Kore’nin Ganwon kentine bağlı Pyeongchang ilçesinde gelecek ay düzenlenecek 2018 Kış Olimpiyatları’na heyet gönderebileceklerini de belirtti.

Kuzey Kore lideri, Güney Kore ile ilişkilerinin gelişmesinin şart olduğunu ve diyalog kapısının açık bulunduğunu da söyledi.

Kuzey Kore’nin son füze denemesi

Kuzey Kore’nin denediği son füzenin ABD’nin her noktasını vurabilecek kapasiteye sahip olduğu iddia ediliyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un emriyle gerçekleştirilen füze denemesinin ‘başarıyla’ tamamlandığı duyurulmuştu.

Yapılan açıklamada “ülke lideri Kim Jong-un’un emriyle yapılan denemenin başarıyla tamamlandığı” belirtilmiş ve ‘bu füzenin ABD topraklarını vurabilecek kapasitede olduğu’ kaydedilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise son füze denemesinin ardından Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’u “hasta kukla” olarak nitelemiş ve bu ülkeyi yeni “büyük” yaptırımlarla tehdit etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kutlamaların vazgeçilmezi havai fişekler çevreye nasıl zarar veriyor?
Sonraki Haber
Gergerlioğlu değerlendirdi: Abdullah Gül geri adım atar mı?