Ana SayfaGüncelMacron’dan Erdoğan ile görüşme öncesi basın özgürlüğü eleştirisi

Macron’dan Erdoğan ile görüşme öncesi basın özgürlüğü eleştirisi

HABER MERKEZİ – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan mevkidaşı Erdoğan’la yapacağı görüşme öncesi basın özgürlüğü konusunda mesaj geldi. Türkiye’ye Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden doğan yükümlülüklerini anımsatan Macron, Erdoğan ile görüşmede basın özgürlüğü ve ülkedeki tutuklu gazeteciler konusunu gündeme getireceğini belirtti.

Fransa’nın başkenti Paris’te basın mensuplarıyla bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, basın özgürlüğüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa’da basın özgürlüğünü değerlendiren Macron, Türkiye ve Rusya’da medyanın durumuna da değinerek, iki ülkenin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne imza atan ülkeler olarak yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Macron, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın yapacağı görüşmede basın özgürlüğü ve ülkedeki tutuklu gazeteciler konusunu gündeme getireceğinin altını çizdi.

Elysee: İnsan hakları konusu görüşülecek

Elysee Sarayı’ndan görüşmeye ilişkin Fransız medyasına yapılan açıklamada, “Emmanuel Macron, Sayın Erdoğan’ı kabul edecek ve özellikle Türkiye’deki insan hakları sorununa değinecek” denilmişti.

Elysee kaynakları, görüşmenin iki liderin son aylarda düzenli olarak önemli dosyalar üzerinde konuşmasının ardından kararlaştırıldığı kaydedilmişti. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra, Suriye ve Filistin gibi bölgesel konuların da ele alınacağı bildirilmişti.

Kalın: Ziyaretin gündeminde Kudüs de var

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da ziyaretle ilgili aazılı açıklamada yapmıştı.

Kalın, ‘”Ziyarette Kudüs, Suriye, Irak ve terörle mücadele başta olmak üzere bölgesel konular ve Türkiye-AB ilişkileri ele alınacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti, Fransa’yla işbirliğimizin karşılıklı olarak milletlerimizin ve tüm bölgenin yararına olacak şekilde daha da ileriye taşınmasına hizmet edecektir” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Namaz sonrası ikram da var': Müftülükten okullara resmi yazı ile sabah namazına katılım çağrısı
Sonraki Haber
Türkiye'den Hakan Atilla açıklamaları