Ana SayfaÇalışma YaşamıMeclis önünde bedenini ateşe veren işçi: Her yere başvurmuştum, bu son çaremdi

Meclis önünde bedenini ateşe veren işçi: Her yere başvurmuştum, bu son çaremdi

HABER MERKEZİ – Maddi sıkıntı yaşadığını belirterek TBMM önünde bedenini ateşe veren işçi Sıtkı Aydın, Cumhurbaşkanlığı dahil her yere başvurduğunu ancak hiçbir yanıt alamayınca son çare olarak buna başvurduğunu söyledi.

Maddi sıkıntılar çektiğini belirten 39 yaşındaki inşaat işçisi Sıtkı Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) 50 metre mesafede bulunan Meclis Hastanesi’nin önünde bedenini ateşe vermişti.

Tedavisini sürdürdüğü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde MA’ya konuşan Aydın, 2013 yılında Simpaş Altınoran adlı bir inşaat firmasında çalışırken iş kazası geçirdiğini ve 21 gün boyunca hastanede yattığını söyledi.

Bu süreçte iş yerinden yetkili kimsenin kendisini arayıp sormadığını belirten Aydın, şunları anlattı:

Çalıştığım taşeron firmasının sahibi Tolga Zengin’e durumu illettim. Dedim ben iyileşene kadar benim yevmiyemi yatırın. O da bana ‘sen dert etme bunları sana ev alacağız, araba alacağız. Hesabına para aktaracağız’ dedi. Daha sonra baktım ne para yatırıyorlar hesabıma ne de benimle ilgileniyorlar. Bende onları arayarak dava açacağımı söyledim.

“Haklı olduğum dava 5 yıldır erteleniyor”

Bunun üzerine hesabına para yatırıldığının söylendiğini ancak meblanın sadece 300 TL olduğunu söyleyen Aydın, şirketi dava etmek için kredi çektiğini ama 5 davada hiçbir gelişme olmadığını ifade etti.

“Yüzde 500 yüz haklı olduğum dava beş yıldır erteleniyor” diyen Aydın, çektiği 40 bin TL’lik krediyi ödeyemediğini ve bu yüzden haciz geldiğini kaydetti.

“Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe yazdım ama cevap gelmedi”

Bu durum sebebiyle girdiği her işten çıkarıldığını belirten Aydın sonrasında her yere başvurduğunu anlattı:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne dilekçe yazdım cevap gelmedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerde Gebze’ye gelen Kadir Topbaş ile görüştüm ama ondan da bir sonuç çıkmadı. Son çare olarak kendimi yakmaya karar verdim.

“Son çaremdi”

Meclis önüne gittiğinde polislerin kendisini çembere aldığını ifade eden Aydın o anları şu sözlerle anlattı:

Onlara yaklaşmamalarını söyledim. Önce ‘tamam, vekiller gelip seninle görüşecek. Seni milletvekilleri ile görüştüreceğiz’ dediler. Sırtımı bir duvara yasladım ve bekledim. Birden arkamda bir polis beni engellemeye çalıştığını görünce çakmağı yaktım. Dedim ya, son çaremdi.

“Adaletin tecelli etmesi için illa kendimizi yakmamız mı lazım?”

İnşaat işçilerinin aldıkları maaş ile geçinemediğini vurgulayan Sıtkı Aydın, “Büyük şirketler işçilerin emeği üzerinde zengin oluyor. İşçiler asgari ücretle neye yetişecek. İçinde bulunduğum durum sürdürülebilir değil. Adaletin tecelli etmesi için illa kendimizi yakmamız mı lazım?” dedi.

HDP’den ziyaret

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Aydın’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Barış Anneleri'nden açlık grevindeki işçi Kılıç'a destek ziyareti
Sonraki Haber
Haydarpaşa Garı'nda Nazım Hikmet anması