Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Metal işçisi grev istiyor’: Binlerce işçi MESS’in teklifine karşı eylemde

‘Metal işçisi grev istiyor’: Binlerce işçi MESS’in teklifine karşı eylemde

HABER MERKEZİ –MESS’in teklifini protesto eden 3 bin metal işçisi eylem yaptı. Eylemi ziyaret eden Adnan Serdaroğlu, sendikalara “Aynı gün greve çıkalım” çağrısı yaparken, Hükümetin olası grev yasağını da tanımama çağrısında bulundu.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal-İş) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki toplu iş sözleşmesi sürecinde dört ay geride kaldı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan arabulucu toplantısından sonuç çıkmazken, görüşmelerde uyuşmazlık tutanağı tutuldu.

Görüşmelerin sonuçsuz kalmasına Birleşik Metal-İş üyesi işçiler ise tepki gösteriyor.

Bugün Gebze’de OHAL yasağına rağmen yaklaşık 3 bini aşkın Birleşik Metal-İş üyesi metal işçisi, MESS’in 3 yıllık sözleşme ve yüzde 3.2 zam teklifine karşı greve çıkmak istediklerini dile getirdi.

Gebze’ye giden Sendika Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun konuşması sırasında ise “Başkan bizi greve götür”, “Metal işçisi grev istiyor” sloganları atıldı.

Evrensel’den Damla Uludağ’ın haberine göre metal işçilerinin kararlı ve birlik olduğuna dikkat çeken Serdaroğlu, “aynı gün greve çıkma” çağrısı yaptı.

Hükümetin grevi yasaklaması durumunda ise bunun Anayasa’ya aykırı olacağını belirten Serdaroğlu, bu yasağı tanımama vurgusu yaptı ve şöyle devam etti:

Bütün sendikalar, bütün metal işçileri aynı tavrı ortaya koyarsa hükümetin bu konuda daha çekinceli davranması muhtemeldir ya da yasak gelir ve tüm sendikalar bu noktada bu yasağı tanımazsa işverenlerin sendikalar ile masaya oturacağı ve çözüm arayacağı aşikar. Bu anlamda ‘Yani işte biz greve çıktık, yasakladılar, yapacak bir şey yok hadi fabrikalara girin’ denilmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz, bunu yapmak istemiyoruz. Böyle bir şey düşünen varsa da o metal fırtınayı tekrar yaşamak zorunda kalır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Thebai'den Garzan'a mezarsızlık politikası ve yasla örülen direniş – Leyli Doğan
Sonraki Haber
İran Parlamentosu protestoları görüşecek