Ana SayfaGüncelMGK’den OHAL’in uzatılması tavsiyesi ve ‘müttefiklere’ çağrı

MGK’den OHAL’in uzatılması tavsiyesi ve ‘müttefiklere’ çağrı

HABER MERKEZİ – Sona eren Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, OHAL’in uzatılması konusunda hükümete tavsiyede bulunuldu. Açıklamada ayrıca, Demokratik Suriye Güçleri ile birlikte ‘sınır koruma gücü’ oluşturan ABD’ye çağrı yer aldı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da toplandı.

Yılın ilk MGK toplantısı yaklaşık 4,5 saat sürdü.

Gündeminde Olağanüstü Hal’in (OHAL) uzatılması ve Afrin’e yönelik operasyon hazırlıkları olan toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Hükümete OHAL’in uzatılması tavsiyesinde bulunulduğu belirtilen açıklamada, “Türkiye’nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir” ifadesine yer verildi.

MGK Bildirisi’nde ABD’nin adı geçirilmeden eleştiriler getirilerek, şu ifadeler yer aldı:

Terör örgütlerinin ülkemize yönelik açık tehdidi söz konusu iken NATO çatısı altında ve ikili ilişkilerimizde müttefikimiz olan bir devletin, güvenliğimizi dikkate almadan teröristleri ortak ilan edip silahlandırması üzüntüyle karşılanmıştır. Suriye’de DEAŞ ile fiili mücadelenin büyük ölçüde tamamlanmış olması sebebiyle PKK/PYD-YPG terör örgütüne verilen silah, araç ve gereçlerin gecikmesizin toplanması gerektiği kuvvetle vurgulanmıştır. Müttefiklerimizinden barış için aynı ilkeli tutumu bekliyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Frederike Geerdink: Sınır dışı edilmekten korkan gazeteciler Güneydoğu'ya gitmiyor; bu, utanç verici
Sonraki Haber
OHAL'in uzatılacağını duyuran Bozdağ: Türkiye'nin bekası için büyük riskler alınacak