Ana SayfaGüncelMilli Savunma Bakanı: ABD’nin açıklaması boş ve anlamsız, Afrin’e harekat yapılacak

Milli Savunma Bakanı: ABD’nin açıklaması boş ve anlamsız, Afrin’e harekat yapılacak

HABER MERKEZİ – “Afrin’e harekat yapılacak” diyen Milli Savunma Bakanı Canikli, ABD’nin uyarısını ise “Boş ve anlamsız bir değerlendirme” olarak yorumladı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD’nin uyarısına rağmen Afrin’e operasyon düzenleneceğini açıkladı.

A Haber’de konuşan Bakan Canikli, “Afrin harekatı yapılacak. Harekat için şartları olgunlaştırıyoruz. Afrin’de tüm terör hatları ortadan kaldırılacak” dedi.

“Bu operasyon gerçekleştirilecek, yapılacak, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi. Ama zamanı, saati tamamen harekatın gerekliliği çerçevesinde, harekatın en etkili, en başarılı şekilde yürütülmesiyle alakalı planlamanın bir parçası. Dolayısıyla o çerçevede şu anda gereği yapılıyor. Suriye’nin kuzeyindeki bütün terör hatları, varlığı ortadan kaldırılacaktır. Bunun başka çaresi yok.”

Canikli, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’in “Türkiye’yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz” açıklaması için de “Boş ve anlamsız bir değerlendirme” yorumunda bulundu.

“Boş ve anlamsız bir değerlendirme. Bir defa DEAŞ bitti. Aslında şu ifade bile DEAŞ’ın, Amerika tarafından özellikle Suriye’de, belli bölgelerde nüfuzunu oluşturması, kurması, orada hakim olmak için araç olarak kullandığının bir yansıması. ‘En büyük tehdit DEAŞ’tır, dolayısıyla herkes DEAŞ’e yönelik olarak bütün politikalarını belirlemeli, ona göre hareket etmeli’ gibi bir yaklaşım bugün itibarıyla son derece anlamsız, içi boş bir sözdür, açıklamadır. DEAŞ tehdidinin bittiği resmi olarak ilan edildi zaten. DEAŞ tehdidi artık hem Suriye’de hem Irak’ta ortadan kaldırılmıştır. Bu gerçek ortadayken halen ‘DEAŞ’a karşı odaklansın’ gibi açıklama gerçekten çok anlamsız bir açıklama.”

ABD’nin Afrin uyarısı

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, dün Washington’da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye’yi Afrin’e yönelik ‘adım atmaması’ konusunda uyarmıştı.

“Türkiye’yi bu tür adımlar atmamaya çağırıyoruz” diyen Sözcü Nauert, Türkiye’nin IŞİD’le mücadeleye odaklanması gerektiğini de ifade etmişti.

Rusya’nın Afrin’de olası bir operasyona karşı çıkmaması gerektiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise dün yaptığı açıklamayla Afrin konusunda ‘adım atacaklarını’ ifade ederek, “Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran’la temas halindeyiz” demişti.


Çavuşoğlu: ABD’nin açıklamaları bizi tatmin etmedi, Rusya Afrin’e operasyona karşı çıkmamalı


M. Ali Çelebi yazdı: Bir ‘Afrin Savaşı’ kapıda mı?



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Narcos'un yaratıcısından yeni dizi: The Mechanism
Sonraki Haber
Pentagon Sözcüsü: Oluşturulması planlanan güç, ‘İstikrar Gücü’ olacak