Ana SayfaGüncelMurat Saat’in tutuklu arkadaşlarından suç duyurusu: Hayati bir ihmal var, sorumlular cezalandırılsın

Murat Saat’in tutuklu arkadaşlarından suç duyurusu: Hayati bir ihmal var, sorumlular cezalandırılsın

HABER MERKEZİ – Bandırma 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalp krizi geçirmesinin ardından ring aracıyla götürüldüğü hastanede yaşamını yitiren yazar Murat Saat’in arkadaşları, ihmali bulunanların cezalandırılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Bandırma 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 13 Aralık’ta kalp krizi geçiren ve ring aracıyla kaldırıldığı hastanede 28 Aralık’ta yaşamını yitiren müebbet hükümlü yazar Murat Saat’in cezaevi arkadaşları, gönderdikleri mektuplarında ölümün ihmalden kaynaklandığına dikkat çekti.

Saat’in cezaevi arkadaşlarından Yunus Oluğ, mektubunda Saat’in fenalaşması üzerine hızlı bir şekilde cezaevi idaresine bilgi verdiklerini aktardı.

Normalde acil durumlarda tutukluların hastaneye ambulansla götürüldüklerini belirten Oluğ, Saat’in ise ring aracıyla götürüldüğünü belirterek, “Burada ciddi bir duyarsızlık ve en önemlisi de hayati bir ihmal vardır” dedi.

Oluğ, Saat’in hastane tedavisinin de ilk aşamada yüzeysel yapıldığını ve tekrar fenalaşması üzerine yoğun bakıma alındığını öğrendiklerini belirtti.

Yaşanan ihmaller sonucunda Saat’in yaşamanı yitirdiğini ifade eden Oluğ, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılması için kamuoyunun takipçi olmasını istedi.

Aynı cezaevinde kalan Hayrettin Bayram da gönderdiği mektubunda, Saat’in yaşamını yitirmesine dair ihlaller olduğunu belirtirken, cezaevi idaresine acilen durumu bildirdiklerini aktardı.

Bayram, cezaevi idaresinin kendilerine şifahen bildirdiği kadarıyla Saat’in kalbinin ring aracında durduğu, bir diğer söylemlerinin ise hastane kapısının girişinde durduğu yönünde olduğunu belirtti.

Saat’in yaşamını yitirmesine sebep olan ihmaller zincirinde sorumluluğu bulunanların açığa çıkarılması ve cezalandırılması talebiyle Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Bayram, kamuoyunun konunun takipçisi olmasını istedi.


21 yıldır cezaevindeydi: Öykü yazarı Murat Saat yaşamını yitirdi


Ne olmuştu?

1996’dan beri cezaevinde olan tutuklu yazar Murat Saat,.kalp krizi geçirmesi üzerine hastaneye ring aracıyla götürülmüş, araçta kalbi durmuştu.

Saat, daha sonra yoğun bakıma alınmış ancak hayatını kaybetmişti.

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) kurucularından ve eski genel başkanlarından Hüsnü Öndül, yeğeni olan Saat’in yaşamını yitirmesine ilişkin 28 Aralık 2017’de gazetemize yaptığı açıklamada şu bilgileri vermişti:

13 Aralık’ta fenalaşmış, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. O günden beri yoğun bakımdaydı. Bilinci açıktı, zaman zaman sorulara cevap veriyordu. Ancak bu sabah yoğun bakımdayken yaşamını yitirdi.


Murat Saat son yolculuğuna uğurlandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
150 milyon yıl önce yaşamış dinozorun midesinde yeni bir kertenkele türü keşfedildi
Sonraki Haber
Sebahat Tuncel'e 2 yıl 3 ay hapis cezası